186 hold tilmeldt til Ramsing Cup: Enkelte ledige pladser

Den stævneansvarlige er meget tilfreds trods lille nedgang i antallet af tilmeldte hold. Blandt deltagerne er enkelte hold fra udlandet

Udgivet:20. juni 2022, 13.14

Læsetid:2 minutter

For første gang siden 2019 er der igen Ramsing Cup i Spjald. I dagene 5.-7. august skal der spilles masser af fodbold. Der er tilmeldt 186 hold, og det er lidt mindre end tidligere. Men stævne­ansvarlig Michael Hansen er mere end tilfreds. Foto: Palmephoto

SPJALD - I betragtning af hvordan det ser ud med tilmeldte hold til stævner på landsplan, så er vi mere end godt tilfredse med antallet af tilmeldte hold til Ramsing Cup.

Sådan siger stævneansvarlig Michael Hansen, få dage efter at fristen for at tilmelde hold til dette års Ramsing Cup i Spjald udløb.

Lidt færre

186 børne- og ungdomshold har meldt deres ankomst til Ramsing Cup. Seneste stævne var i 2019, for på grund af corona var der ikke Ramsing Cup i hverken 2020 og 2021.

Antallet af tilmeldte hold er lidt mindre end, hvad stævnet er vant til.

- Højeste antal af tilmeldte hold har været 250 hold. Men det er faktisk også for mange hold til, hvad området og byen kan bære. Det optimale er omkring 225 hold, siger Michael Hansen og tilføjer:

- Der er enkelte ledige pladser i et par årgange. Så har man ikke lige fået tilmeldt sit hold, så kan man nå det, hvis altså det passer med årgang, siger Michael Hansen.

Et fynsk fodboldstævne, der skulle have fundet sted i samme periode, har måttet aflyse stævnet på grund af for få tilmeldinger. Enkelte af de hold, der havde givet tilsagn om deltagelse på Fyn, har i stedet tilmeldt sig i Spjald.

Ud over danske hold er der tilmeldt hold fra Norge og Island.

Vil du hjælpe?

Arbejdet med at få Ramsing Cup stablet på benene efter coronapausen har været i gang længe. Den store drejebog fra tidligere år er fundet frem. Mange opgaver er krydset af. Men der er lang vej endnu, før der er sat flueben ved samtlige punkter.

- Vi har allerede fået tilsagn fra adskillige frivillige, der gerne vil give en hjælpende hånd med ved Ramsing Cup. Men sidder der nogen, der har lyst - om det så blot er et par timer - så skal de endelig henvende sig. Også selv om de aldrig har været med før. Det er en god måde at mærke et fællesskab på og få lært mange nye mennesker at kende, siger Michael Hansen.

Lokal landsholdsspiller kommer

Ramsing Cup har mere end 40 år på bagen. I år bliver Spjald omdannet til fodbold-by i dagene 5.-7. august.

- Vi regner med, at der bliver fælles indmarch på Spjald Stadion. Tilmed håber vi på at få besøg af DBU’s All Star Kvindelandshold. Herpå spiller Janne Madsen, der er fra Spjald. Hun har spillet 61 A-landskampe samt knap 400 kampe for Fortuna Hjørring. I Fortuna Hjørring gik hun under navnet »Spjald«, siger Michael Hansen.

Ramsing Cup er arrangeret af Spjald IF. Er der overskud efter Ramsing Cup, kommer det de øvrige foreninger i Spjald til gode.

Hygge, fransk hotdog, latter og sure sokker. Det er noget af det, der hører til et fodboldstævne. Sådan er det også til Ramsing Cup i Spjald. Foto: Palmephoto

Indlæser debat