Ung FCM-back er glad for sin power og fart

18-årige Nikolas Dyhr er op til denne sæson rykket permanent op i Superligatruppen som andetvalg på venstreback. Han svarer på 10 friske spørgsmål fra Folkebladet

20. juli 2019, 18.28

Nikolas Dyhr ser ligheder mellem sig selv og Ajax-backen Nicolas Tagliafico, hvis han skal vælge en international profil at sammenligne sig med. Foto: Tom Laursen

1. Hvilken kvalitet er du mest glad for ved dig selv - på og uden for banen?

- På banen må det nok være min power, som jeg er mest glad for - herunder min fart - og det, at når jeg gør tingene, er det med 100 procent. Udenfor banen vil jeg nok vælge ydmyghed. Jeg er godt klar over, at jeg ikke er i toppen af hierarkiet, men det er der, man skal se på de andre spillere, som er højere oppe end en selv og suge til sig, og så stille og roligt komme længere og længere op.

2. Hvad vil du gerne forbedre i dit eget spil?

- Det er jo stadigvæk en forholdsvis ny position, jeg har fået tildelt (venstre wingback. Tidligere var han angriber, red.), så i første omgang var det primært det defensive, jeg havde meget fokus på. Nu har jeg tænkt mig, at lægge lidt mere fokus på det offensive i forhold til indlæg og at komme med, hvor det er rigtigt sjovt.

3. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig og hvorfor?

- Jeg vil nævne den argentinske landsholdsback og Ajax-spiller Nicolas Tagliafico. Ham har jeg valgt, da jeg synes, han er en klog og samtidig powerfuld spiller med god speed. Og det er også nogle af de ting, jeg vil påpege, hvis jeg skal fremhæve nogle ting, hos mig selv.

4. Hvad er det bedste ved FC Midtjylland?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Der er rigtigt mange gode ting ved FC Midtjylland, men hvis jeg dog skal fremhæve en ting, så må det nok være det fælleskab, man har i alle trupper. Det er helt unikt. Jeg har efterhånden spillet på en del hold med ulvelogoet på brystet, men det er det samme fælleskab hver gang. Det er helt unikt.

5. Hvilken holdkammerat taler du mest med?

- Jeg taler mest med Gustav Isaksen. Og det er først og fremmest, fordi han er en klasse person, og så følges vi stort set til alt - ligefra skole og landshold til diverse hold her i FCM.

6. Hvordan ser en god fridag ud for dig?

Tja, det kan variere meget. Det kan være, hvis man ikke har set dem, som står en nært længe, så vil jeg bruge tiden på at se dem. Ellers kunne det være en rigtig slap-af-dag, hvor jeg ligger i sengen en del af tiden og ses med min kæreste eller mine venner.

7. Hvad er din dårligste vane?

- Jeg kan være rigtigt langsom til at komme i gang og generelt bare komme ud af døren.

8. Hvad ved få mennesker om dig?

- At folk normalt vil se mig som en stille og rolig person, men inderst inde kan jeg have et stort temperament.

9. Hvem er dit forbillede i fodboldverdenen og hvorfor?

- Det må nok være Dani Alves, og det er det på grund af alle de trofæer, han har vundet. Det er nemlig det, som alle fodboldspillere kæmper og drømmer om. Og der er han jo bare et pragteksemplar med hele 40 titler.

10. Hvilken klub holder du med – ud over FC Midtjylland?

- Manchester City.