Velkomstkomité byder velkommen til byen: Tilflyttere skal føle sig godt tilpas

I Vildbjerg bliver tilflyttere budt velkommen med et høfligt chokolade-visit og information om byens tilbud og faciliteter

4. maj 2019, 19.03

Karl Johan Rasmussen (t.v.) og Bent Olesen tager imod tilflyttere til Vildbjerg med åbne arme. Foto: Flemming Hansen

VILDBJERG Hvis man lige er flyttet til byen, kan man godt forvente at se en af de tre herrer fra Vildbjerg Borgerforenings »velkomstkomité« uden for hoveddøren inden længe.

De tre herrer er Karl Johan Rasmussen, Hans Christian Søndergaard og Bent Olesen, og de medbringer både chokolade og information om byen og borgerforeningen.

- Vi vil gerne have, at folk føler sig godt tilpasse, og selvfølgelig også, at de bliver boende her i byen. Folk flytter meget i dag på grund af arbejde og den slags, og det kan være tilfældigheder, der gør, at de lige er havnet i Vildbjerg - måske ser de det bare som en mellemstation til at begynde med. Derfor er det op til os, der bor i byen, at tage godt imod og vise, at Vildbjerg er et dejligt sted at være, siger Bent Olesen.

- Vi håber, at folk får øjnene op for byens faciliteter, indkøbsmuligheder, skoler og fritidsliv. Og vi fortæller, at de altid kan henvende sig til os, hvis der dukker spørgsmål op. Det sker ikke voldsomt tit, at folk benytter sig af dét tilbud, men de har muligheden, og det, tror jeg, er rart. Vi får i hvert fald en god respons, siger Bent Olesen, der dog samtidig prøver at holde en vis distance, når han besøger nye tilflyttere:

- Jeg er jo en fremmed person, der står og banker på deres dør, så for mig handler det også om ikke at blive for påtrængende. I stedet fortæller jeg, at de meget gerne må vende tilbage til os, hvis de ønsker noget mere, siger han.

Nogle gange kikser det...