Triumf: Suveræne Herning-Ikast er pokalmestre

HIH’s perfekte første halvleg knuste Odense i en ensidig pokalfinale

29. december 2019, 17.33

Herning-Ikasts nykårede pokalmestre jubler efter den overbevisende finalesejr over Odense. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er årets pokalmestre i dansk kvindehåndbold.

Søndag eftermiddag triumferede HIH’erne i overbevisende stil i Gråkjær Arena i Holstebro, der dannede rammen om pokalfinalen, hvor storsatsende og nyrige Odense Håndbold blev besejret med 33-25 - efter midtjysk pauseføring på hele 20-9.

Det var Herning-Ikasts perfekte første halvleg, der sørgede for, at der aldrig opstod spænding i finalen. Midtjyderne kom ganske vist bagud 1-3, men tre scoringer på stribe - og ikke mindst en række store parader fra veloplagte Sabine Englert i HIH-rammen - signalerede, at sidste sæsons vicemestre var kommet for tage pokalen med hjem.

Og det blev gjort med midtjysk manér.

Herning-Ikast-defensiven var hårdtarbejdende, velforberedt og bevægelig. Det gav svære arbejdsbetingelser til blandt andre Odenses tidligere FCM-stjerner Nycke Groot og Stine Jørgensen, som fra distancen aldrig fik skudt helt hul på Englert. Tyskerens redningsprocent endte på 50 - dertil kom to reddede straffekast fra kollegaen Jessica Ryde.

I den modsatte ende var det især to nordmænd, som funklede. HIH-stregen Vilde Ingeborg Johansen og landsmanden Tonje Løseth scorede henholdsvis fem og seks mål inden pausen. Endda på kun 13 samlede forsøg fra duoen, som udnyttede, at Odense havde ekstra fokus på HIH-playmaker Helene Fauske.

Det fynske storhold indledte anden halvleg med tre scoringer i træk, men panikken nåede ikke at brede sig hos modstanderne. HIH’erne holdt hovederne kolde via et par træffere, og da Odense fortsatte med at misbruge afslutninger på »muren« Englert, var det tydeligt, at pokalen kunne ville ende i Ikast.

Fynboerne gik frem i et offensivt forsvar og fik mindsket forspringet til otte mål, men midt i anden halvleg kunne branditten Naja Nissen Kristensen, der scorede fire mål i finalen, atter bringe Herning-Ikast i front med 10 scoringer. Resten af finalen var komfortabel cruise control frem mod Herning-Ikasts velfortjente pokaltitel.

Det er ottende gang, at klubben fra Ikast - under forskellige klubnavne - vinder en pokalfinale. Klubben har gennem årene deltaget i hele 14 finaler i pokalturneringen.

I søndagens bronzekamp mellem TTH Holstebro og København Håndbold var det Holstebro-holdet, som efter et stort comeback i Gråkjær Arena snuppede medaljen efter en sejr på 28-24.