Simon Kvamm: Jeg er klar til at sænke skjoldet

Den populære musiker Simon Kvamm vil vise Danmark mere af, hvem han er, når han næste år sidder ved dommerbordet i "X Factor".

Udgivet:10. august 2022, 17.58

Læsetid:4 minutter

Når den succesfulde musiker Simon Kvamm optræder, bliver både hans stemme og evner på klaver og guitar taget i brug. Multiinstrumentalisten skal prøve kræfter med at være mentor for talenter i alle aldre, når han medvirker i 16. sæson af "X Factor".

/ Ritzau /

KØBENHAVN Musikeren Simon Kvamm er det nyeste medlem af dommertrioen i TV 2's talentprogram "X Factor".

Der går endnu et stykke tid, før han og de andre dommere skal til at sortere håbefulde deltagere fra. Men Simon Kvamm har allerede gjort sig nogle tanker om, hvad han vil kigge efter, når han skal finde musikalske talenter.

- Jeg er åben over for, hvad der kommer ind ad døren, men jeg er ikke den, der sidder og falder i svime over en "Mariah Carey-vokal", lyder det fra ham, før han fortsætter:

- Jeg synes, at det kunne være interessant, hvis der kom nogen ind, der kunne få mig til at grine. Ikke ufrivilligt. Det skal være nogen, der gerne vil have mig til at grine.

Netop spændingsfeltet mellem musik og komik er da også en af Simon Kvamms egne spidskompetencer.

Han brød i begyndelsen af nullerne igennem med rockbandet Nephew. De både ørehængende og skæve sangtekster på sange som "En Wannabe Darth Vader" og "Superliga" gik rent ind hos den danske befolkning.

Nogenlunde simultant var han del af komikertrioen Drengene fra Angora, hvis sketchshow af samme navn gik hen og blev kult.

Og også i nyere tid indgår komik som en fast del af multikunstnerens virke, fortæller han.

- Det der underlige miks mellem musik og humor har jeg bevæget mig rundt i i hele min karriere. Eksperimentet bliver at se, om jeg kan give nogle af de værktøjer videre til andre, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, det er sådan, at jeg kan præge programmet. Jeg vil finde nogle deltagere og finde på nogle optrædener, der kan overraske, og som ikke kun handler om at synge rent.

Det er ikke første gang, at han er blevet spurgt, om han ville sætte sig ved dommerbordet, afslører han. Men de andre gange har han meldt pas.

Han var ikke klar - hverken fagligt eller personligt, lyder forklaringen.

- Jeg har nok igennem min karriere holdt et skjold op foran, hvem jeg er. Men nu, hvor jeg er blevet ældre, har jeg fået mere mod på at sænke det, uddyber den 47-årige sanger.

Han kunne sidste år opleves i programmet "Toppen af poppen", hvor musikere fortolker hinandens sange. Her kom seerne ind bag facaden hos Simon Kvamm, som tidligere har omtalt sig selv som en meget privat person.

Og det var faktisk en god oplevelse at vise lidt mere af sig selv, fortæller han. Blandt andet derfor har han nu mod på at kaste sig ud i "X Factor".

- Jeg er et sted i mit liv nu, hvor jeg føler mig klar til at træde ind i den der cirkusarena, som det her familieunderholdningsprogram er, forklarer han videre.

At han fredag efter fredag skal være med til at levere hygge og underholdning til hele familien Danmark, betyder dog ikke, at de skæve og alternative dele af ham bliver lagt væk.

- Jeg træder ind i det her med alle de sider og kanter, jeg måtte have. Jeg har ikke tænkt mig at lave mig selv om, fordi jeg skal være med i et mainstream tv-program, lyder det fra Simon Kvamm.

I nyere tid har han blandt andet lavet musik med Peter Sommer under navnet De eneste to, ligesom han også har succes med sit nye band, Hugorm, der netop har spillet på Smukfest.

Og med en anden sæson af komedieserien "Guru" på vej, som Simon Kvamm både spiller hovedrollen i og er idémanden bag, har han altså masser at lave.

Derfor har kalenderen også skulle tilrettelægges nøje for at få plads til "X Factor", fortæller han.

- Mens der er liveprogrammer, skal jeg ikke lave andet end det. Jeg har stor respekt for, at det kræver en indsats at være dommer, og jeg har tænkt mig at kaste mig fuldt ind i det, lyder det videre fra musikeren.

Ud over ham består næste sæsons dommerhold af Thomas Blachman og sangeren Kwamie Liv.

Hun fik sidste år sin debut, mens det for Thomas Blachmans vedkommende bliver 15. sæson i programmet.

Også værten er velkendt. Det er nemlig endnu en gang Sofie Linde, der skal holde styr på dommere og deltagere, når der blændes op for sæson 16 af "X Factor" i begyndelsen af 2023.

/ritzau/

TV 2 holder pressemøde om X Factor 2023 Her ses dommertrioen til den nye sæson af "X Factor". Fra venstre er det Thomas Blachman, Kwamie Liv og Simon Kvamm. De flankeres til højre af Sofie Linde, der har været vært på programmet siden 2016. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indlæser debat