Sådan gik det: FCM sikker på europæisk gruppespil efter sejr over Celtic

FC Midtjylland begyndte skidt, men kæmpede sig til en fortjent 2-1-sejr over Celtic og skal nu møde PSV Eindhoven. Samtidig er en plads i et europæisk gruppespil sikret

28. juli 2021, 19.30

Claus Steinlein (t.v.) lykønsker træner Bo Henriksen, mens spillerne jubler over 2-1-sejren over Celtic . Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland er videre til tredje runde i kvalifikationen til Champions League. Det står klart, efter at ”ulvene” onsdag aften efter en dramatisk dyst besejrede Celtic med 2-1 efter forlænget spilletid.

FCM er dermed i tredje runde, hvor modstanderen bliver PSV Eindhoven fra Holland.

Awer Mabil og Raphael Onyedika stod bag FCM-målene, mens Callum McGreogor scorede for Celtic straks i begyndelsen af anden halvleg og åbnede kampen op.

Den ordinære spilletid endte 1-1 lige som det første opgør i Skotland i sidste uge.

Første halvleg var ganske begivenhedsløs, og FCM blev ikke noteret for en eneste afslutning. Celtic kom til to i en trist fodboldkamp.

Men straks efter pausen eksploderede kampen og gav fuld valuta for de godt 4000 tilskuere på MCH Arena.

Drømmemål

Først var der dog skuffelse, da Celtic-anfører Callum McGregor med brystet tæmmede en returbold efter en dødbold og smukt flugtede læderkuglen i nettet bag Jonas Lössl.

Herfra skulle FCM frem og kunne ikke længere stå tilbage, og det lykkedes da også at skabe nogle chancer.

Den helt store forløsning kom, da en ellers usynlig Awer Mabil tog et flot løb og inde i feltet kunne heade en fremragende bold fra Pione Sisto i nettet.

Så var kampen helt åben igen, og FCM skabte flest chancer og havde fortjent sejren allerede efter 90 minutter.

Men kampen gik i forlænget spilletid, og her kom afgørelsen hurtigt i første halvleg. Indskiftede Raphael Onyedika tog et fint løb i feltet og kunne effektivt sende en tværpasning fra Henrik Dalsgaard op i nettaget.

Kæmpe jubel på MCH Arena!

Herfra var der ikke mere i Celtic-spillerne, og FCM kørte sejren fortjent i hus.

Unge spillere på banen

Det trods indskiftningerne af de helt unge angribere Mads Hansen og Victor Lind, der knoklede på også kom til chancer. Lind fik endda en af de helt stoer muligheder, men skød forbi.

Fra start fik brasilianske Charles chancen på midtbanen, da Mikael Anderson lagde sig syg.

Fra kampens start havde FCM blot fire danskere på banen, men det ændrede sig undervejs, da kampen spidsede til. Ikke en erfaren bænk at tage af, men en bænk med vilje og karakter.

Efter en passiv og svag start spillede det samlede FCM-mandskab sig stærkt op, og kan nu se frem til to spændende kampe mod PSV Eindhoven , der i sidste sæson sluttede som nummer to i Holland hele 16 point efter de suveræne mestre, Ajax.

Uanset resultatet der er FCM sikret et gruppespil. Drømmen lever om et nyt Champions League-eventyr, men under alle omstændigheder har "ulvene" mindst sikret sig en plads i gruppespillet i Europa League.

Først kamp spilles 3. eller 4. august med returkamp ugen efter.

Genlæs kampen i vores liveblog herunder!

Indlæser debat...