Atalanta-træner: Træt af defensive FCM

Gian Piero Gasperini anerkender FCM-holdets fysik, men ærgrer sig over den »destruktive taktik«

2. december 2020, 01.39

Atalanta-træner Gian Piero Gasperini anerkendte FCM’s fysiske dyder, men italieneren var eksempelvis træt af gæsternes tidsudtræk ved standardsituationer. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD - Det var uværdigt for en kamp som denne ...

Gian Piero Gasperini, Atalantas succesfulde cheftræner, anerkendte FC Midtjyllands præstation og de forsvarende danske mestres første point i Champions League. Men den erfarne italiener var ikke imponeret over måden, hvorpå »ulvene« i aftes hentede uafgjort på Gewiss Stadium i Bergamo.

Det erklærede han på det efterfølgende pressemøde for danske og italienske medier.

- Vi vidste, at de (FCM-holdet, red.) har stor fysisk styrke og spiller meget afbalanceret - det var også, derfor de hele tiden var med i kampen, lød det fra Gian Piero Gasperini:

- Men deres taktik var meget mere defensiv end normalt. Især var jeg træt af alle spilafbrydelserne. Og ikke mindst de mange og konstante tidsudtrækninger. Det virkede upassende og destruktivt, fastslog Atalanta-træneren i minutterne efter pointdelingen, som dog holder liv i den norditalienske klubs håb om avancement.

Liverpools hjemmesejr tirsdag over Ajax Amsterdam betyder, at Atalanta og hollænderne i den sidste gruppekamp mødes i en direkte duel om andenpladsen, der giver grønt lys til at følge Liverpool videre i turneringen.

Englænderne har 12 point og er sikker på førstepladsen, mens Atalanta nu står med otte point, og Ajax har syv point. FCM står med ét point.

- Vi har en lille fordel, når vi møder Ajax, men det er ikke en nem situation at være i. At gå videre vil være en stor bedrift, fastslår Gian Piero Gasperini over for UEFA’s hjemmeside.

Målscorer: Undervurderede ikke FCM

Cristian Romero, Atalantas argentinske midtstopper, der scorede 1-1-målet mod FCM, erklærer sig tilfreds med resultatet mod den midtjyske klub.

- Vi undervurderede hverken dem (FCM, red.) eller kampen, men de gjorde det også godt, siger Atalanta-profilen, som er lejet hos Juventus.

- De scorede med det samme og stod så dybt og forsvarede sig. Vi skabte en masse, men kæmpede på den sidste tredjedel, erkender Cristian Romero.

Gian Piero Gasperini medgiver, at Atalanta-holdet for tiden savner offensiv skarphed.

- Vi gør det rigtigt godt i forsvaret og på midtbanen, men vi mangler et eller andet oppe foran. Vi skabte chancer mod Midtjylland, og brændte også nogle stykker, men så scorede Romero heldigvis. Måske bruger jeg ham som angriber næste gang, smilede den italienske cheftræner.

- Men det er ikke nemt at spille så mange kampe i både Champions League og Serie A, siger han.