Green ser kroppen an efter 13 dage uden bold

Håndboldmålmanden Jannick Green vendte søndag tilbage til landsholdets træning efter to turbulente uger.

Udgivet:16. januar 2022, 15.47

Læsetid:2 minutter

Jannick Green (tv.) havde en bold i hånden for første gang i 13 dage, da han søndag trænede sammen med resten af landsholdet i Debrecen.

/ Ritzau /

DEBRECEN Først var han en del af holdet. Så var han ude. Så var han inde. Men så var han igen ude.

Og nu har målmanden Jannick Green så endelig fået lov til at deltage ved EM i håndbold.

Søndag deltog Green i sin første træning, efter at han blev testet positiv for coronavirus 3. januar og sad i isolation i den efterfølgende periode.

Spørgsmålet er, om han allerede mandag er klar til at blive kastet ind i kampen mod Nordmakedonien, der er uden betydning for landsholdets skæbne i turneringen.

- Vi må se til træning, hvordan kroppen har det, og hvordan timingen er. Det ville være mærkeligt, hvis man ikke kunne se, at jeg har gået 13 dage uden en håndbold i hånden. Omvendt har drengene sikret et godt udgangspunkt, og der er ikke helt så meget pres på til i morgen.

- Hvis jeg skulle spille, er jeg rimelig rolig omkring, at det også nok skal løse sig. Nu må vi se. Det er en beslutning, som Nikolaj tager, siger han umiddelbart inden søndagens træning.

De to seneste uger har været ganske kaotiske for Magdeburg-keeperen.

Efter at hans coronainfektion blev konstateret, sad han kortvarigt i isolation på landsholdets hotel på Amager i København, før han rykkede i sommerhus.

Da symptomerne havde været forsvundet i et stykke tid, tog han hjem til sine forældre, hvor han blev, indtil han torsdag i denne uge blev testet negativ.

Det gav ham tilladelse til at rejse ned til EM-lejren fredag, men allerede samme dag blev han igen testet positiv.

Men søndag meddelte Dansk Håndbold Forbund (DHF), at Green har afgivet en test, der ligger inden for rammerne af Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) regelsæt.

- Det har været kaotisk. Men også lidt spændende at få lov til at prøve alt det her. Det har jeg aldrig prøvet før.

- Man må acceptere, at der er gode og dårlige dage. Der er dårlige timer, hvor man sidder og bander det hele langt væk, og så er der gode timer, hvor man føler sig bedre tilpas og kan træne. På en eller anden måde kommer man jo igennem, lyder det fra keeperen.

Han kan dog ikke undgå at føle sig lidt bagud på point i forhold til Niklas Landin og Kevin Møller. En af målmændene må forventes at blive siet fra til kampene, hvor kun 16 af truppens 20 spillere må deltage.

- Det har ikke gjort min position bedre. Men det tager jeg stille og roligt. Det stillede mig ikke skidegodt at ryge i isolation, så jeg må se.

- De spurgte, om jeg stadig var klar på at tage herned, og det var jeg, for jeg vil gerne bidrage, og jeg synes, det er fedt at være her. Så må vi se, hvad det ender med. Om jeg skal spille eller ej, siger han.

/ritzau/