Vi fortjener en borgerrådgiver

19. oktober 2021, 13.04

Borgerrådgivning ønskes Foto: Adobe Stock

RÅDGIVNING Det må aldrig blive en kamp at få den hjælp fra sin kommune, som man har ret til. Særligt når man for eksempel som menneske med handicap er afhængig af kommunens hjælp. Desværre ser vi, at det kan knibe med det gode samarbejde med kommunen. I 2020 var der fejl i omkring hver anden handicapafgørelse. Både borgerne og kommunens sagsbehandlere kan have brug for en hjælpende hånd.

Derfor er det også ærgerligt, at man i det nuværende byråd ikke har ønsket at ansætte en borgerrådgiver. Borgerrådgiveren skal jo netop sikre, at man får den hjælp, man har ret til. Han kan også vejlede kommunens medarbejdere og give byrådet indblik i forvaltningen. Borgerrådgiveren er garant for ordentligheden og retssikkerheden.

Vi vil opfordre alle byrådskandidater til at overveje følgende: Har de borgere, I gerne vil repræsentere, ikke fortjent støtte og en sikkerhed for, at reglerne er blevet overholdt? Har kommunalbestyrelsen ikke fortjent at have en mulighed for at få et uvildigt blik på forvaltningen, så der kan rettes op, hvis noget ikke kører, som det skal?

Og vi vil opfordre alle de borgere, som skal stemme 16. november, til at overveje følgende: Vil jeg give min stemme til en kandidat, som ikke kan svare ja til disse to spørgsmål?

Indlæser debat