Så er vi i gang: Valgstederne åbnet

Europaparlaments-valget er nu i gang. Folkebladet besøgte et af valgstederne søndag morgen

26. maj 2019, 09.35

Ikast-Brande Arena cirka 20 minutter før, valgstedet åbnede.

Ikast Lidt over hundrede mennesker stod i en lang kø fra indgangen og ind mod halgulvet i Ikast-Brande Arena klokken lidt i 9 søndag morgen for at stemme til europaparlamentsvalget. Det er ifølge leder af valgsekretariatet, Karen Ravn Bach, helt normalt, at mange møder op tidligt.

- Flere vil gerne have det klaret, så de kan komme videre med dagens program, fortalte hun.

Meget vigtig dag

Den første, der var mødt op for at stemme, var Aase Johansen fra Ikast.

- Jeg stemmer egentlig, fordi jeg har lyst, og jeg kan godt lide at gøre min pligt som borger, forklarede hun. Ved siden af stod Ejner Andersen - ligeledes fra Ikast.

- På intet tidspunkt har jeg været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle stemme. Jeg stemmer altid til alle valg, og det vil jeg opfordre alle til at gøre, lød det fra Ejner Andersen, som tilføjede, at dagen er meget vigtig.

Få minutter før valgstedet officielt åbnede tilsluttede også 88-årige Ernst Hugo Ravn sig forsamlingen helt oppe foran for at finde et sæde at sidde på.

- Jeg synes, at al den snak om klima fylder meget, men intet bliver gjort. Jeg har sat mig lidt ind i det, og jeg tror, at forandringerne på klimapolitikken skal komme ned fra Bruxelles, så derfor er det vigtigt, at vi får de rigtige danskere valgt ind, lød det fra Ernst Hugo Ravn.

Håber på mange

Formanden for valgstedet, Palle Høj, tog på slaget 9.00 sin mikrofon, dunkede sin finger to gange mod mikrofonhætten og erklærede valgstedet for åbent med håbet om, at mange vil møde frem og stemme i hele landet.

Valgstederne har åbent til klokken 20.00 i aften.

Køen gik fra parkeringspladsen og helt ind til halgulvet, og det var hovedsageligt ældre og midaldrende, der var mødt frem. De unge kommer formentlig senere på dagen.
Aase Johansen var første person på valgstedet i morges.