Herning-elever var bedst i regionen: Til DM for femte år i træk

Elever fra Social & Sundhedsskolen i Herning var overlegne til regionsfinalen i Skills

4. oktober 2019, 13.39

Til regionsfinalen i Sosu Skills var Cecile Volquartz Gejl og Malene Oberg Nørgaard Pedersen de bedste på scenen. Foto: PR-foto

KONKURRENCE For femte år i streg har elever fra Social & Sundhedsskolen i Herning kvalificeret sig til danmarksmesterskabet for social- og sundhedsassistentelever. To andenpladser og to førstepladser er det blevet til ved de tidligere DM-finaler. Og nu har Cecilie Volquartz Gejl og Malene Oberg Nørgaard Petersen vundet regionsmesterskabet i Sosu Skills for Region Midtjylland, som i år blev holdt på hjemmebane på Social & Sundhedsskolen, Herning.

Dermed skal de to elever fra Social & Sundhedsskolen i Herning - ansat i henholdsvis Herning Kommune og Region Midtjylland - repræsentere den midtjyske region ved DM i Skills i Bella Center til januar.

Holdånden og glæden over de flotte resultater er tydelige hos de unge social- og sundhedsassistentelever:

- Jeg er fuldstændig uden ord. Det er ubeskriveligt og bare mega fedt, siger Cecilie Volquartz Gejl.

Er forsvarende DM-vinder

Lige netop Cecilie Volquartz Gejl ved, hvad hun taler om. For hun er sammen med den daværende makker, Christa Riis, forsvarende danmarksmester i SOSU Skills fra april 2019. Så hun ved om nogen, hvad der venter, når dørene bliver slået op til endnu et DM i Skills.

- Jeg er SÅ klar til endnu en runde, forsikrer hun midt i sejrsrusen, mens den nye makker Malene Nørgaard Oberg Petersen mener lige at have brug for et par dage til at forstå, at hun nu skal til DM.

Emma Skov Jensen og Lea Nielsen, også fra Sosu Herning, snuppede andenpladsen og sikrede dermed skolen en klar sejr over eleverne fra Sosu Østjyllands to afdelinger i henholdsvis Aarhus og Silkeborg, som også deltog i regionsfinalen.