Videbæk sogn rammer snart grænsen: Tæt på at komme på anbefalingsliste

25. november 2021, 09.38

Begge skoler i Videbæk er ramt af coronasmitte, men endnu er skolerne ikke underlagt særlige anbefalinger. Foto: Ole Skydt.

VIDEBÆK Gennem længere tid har Borris Sogn været på listen over sogne, hvor Statens Serum Institut (SSI) anbefaler særlige tiltag. Det betyder, at man øger anbefaling af ugentlige test til alle over ni år. Man anbefaler skoler og børneinstitutioner at opdele undervisningen klassevis og aflyse særlige sociale arrangementer.

Tirsdag kom Vorgod Sogn igen ind på listen efter at de havde været på listen tilbage i oktober, men smittetallet var faldet så meget, at de var kommet ud af anbefalinger om særlige tiltag. Med mere en 20 smittede på en uge, et incidenstallet over 1000 og en smitteprocent på 3.

De to sogne er ikke alene om at være plaget af coronasmitten. Også sogne som Sædding og Videbæk kommer godt op på listen, og nærmer sig grænsen for, hvornår SSI anbefaler særlige tiltag. Således havde Videbæk Sogn et incidenstal på 677,27 nye smittede på syv dage og en smitteprocent på 3,09. Smitten i Videbæk-området har været stigende den seneste uge viser tal fra SSI.

SSI oplyser torsdag, at det særligt er de mindre børn i alderen mellem 6 og 11 år der driver smitten.

Indlæser debat