Lind-landmand tilbage i formandsstolen

Svend Agergaard er igen formand for landbrugs-organisationen Sagro

27. november 2020, 12.08

Sven Agergaard er atter i spidsen for Sagro. Foto: Henrik Ole Jensen

FORMANDSSKIFTE Formand i Herning-Ikast Landboforening Sven Agergaard blev på et bestyrelsesmøde tirsdag aften valgt som formand for Sagro - igen.

Griseproducenten - der har en gård mellem Lind og Studsgård, blev formand efter fusionen mellem Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning i 2016. Han valgte dog at overlade pladsen til daværende næstformand Søren Søndergaard i april 2018.

Det skete i forbindelse med, at Sven Agergaard blev formand i Herning-Ikast Landboforening, da Karsten Willumsen nedlagde sit hverv.

På daværende tidspunkt anså Sven Agergaard det, som en for stor opgave at bestride begge formandsposter, og han blev i stedet næstformand.

Situationen er dog en anden i dag, hvor både Sagro og landboforening er i stabil drift.

- Det er jo en fornøjelse at være formand i et selskab, der er præget af så meget engagement og vilje, siger Sven Agergaard.

Han roser således ledelse og medarbejdere for at have arbejdet så godt og hårdt gennem corona-krisen. Det lykkedes i foråret hurtigt at omstille den daglige drift, så landmændene fortsat kunne få rådgivning og service, samtidig med, at hverdagen hos Sagro blev en hel anden, med mange der måtte arbejde hjemme.

Næstformand findes senere

Sven Agergaard fremhæver også den hjælp og rådgivning, der har været til minkavlerne gennem hele det forløb, der endte med en nedlukning af erhvervet. Her har Sagro blandt andet nedsat en såkaldt task force, hvor fagpersoner står klar med målrettet hjælp.

- I en situation, der er skrækkeligt for erhvervet, har Sagros medarbejdere gjort alt, der kan gøres for avlerne. Det kan man da kun blive stolt og glad over, siger han.

Der er endnu ikke valgt ny næstformand.

- Jeg har god støtte i de andre bestyrelsesmedlemmer, og vi så det som mest naturligt at vente med at vælge ny næstformand efter generalforsamlingerne i foreningerne og Sagro i starten af det nye år, siger Sven Agergaard.