Stort brasiliansk medie: Kultangriber skifter til FCM

37-årige Vágner Love er ifølge Brasiliens største medie Globo blevet enig med FC Midtjylland om en kort kontrakt

Udgivet:16. januar 2022, 08.23

Læsetid:2 minutter

Sådan husker de fleste Vágner Love - med langt hår og blå dreadlocks. Her ses han i aktion for det brasilianske A-landshold i 2007. I dag er hårpragten mere beskeden. Foto: Action Images/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Rygtet begyndte som en joke på det sociale medie Twitter, da et videoindslag poppede op, hvor FC Midtjyllands brasilianske midtbanestjerne Evander Ferreira jonglerede med en bold på stranden i selskab med den aldrende kultangriber Vágner Love. Senere fulgte et klip fra en hyggekamp i Brasilien omkring nytår, hvor de to spillede sammen.

Under hashtagget "VagnerLoveinMidtjylland" - som Evander selv benyttede som den første - skrev brugere sjove beskeder om, at den 37-årige tidligere brasilianske landsholdsangriber burde hentes til FCM.

Men ifølge Brasiliens største mediekoncern og tv-station Globo er joken nu ved at blive til virkelighed.

Globo skriver natten til søndag dansk tid, at Vágner Love er enig med FC Midtjylland om en kort kontrakt gældende for den forestående halvsæson. Mediet hævder, at angriberen flyver til det midtjyske mandag for at gennemgå det obligatoriske lægetjek.

Han har i årevis haft og har stadig Evanders far, Evandro Ferreira, som agent og kender derigennem FCM's spilstyrer.

Vágner Love har det seneste halvandet års tid spillet i Kasakhstan for Kairat Almaty. Der har han opnået 57 kampe og scoret 27 mål. Holdet blev mester i kalenderåret 2020 - blandt andet foran FK Astana.

Han havde kontraktudløb ved årsskiftet og er således ledig på markedet og transferfri.

Masser af mål og titler

Mål har den flamboyante, aldrende angriber altid kunnet score - i alle sine klubber. Hans cv er ganske imponerende.

Den største succes havde han i CSKA Moskva, som han første gang ankom til i 2004. Han har vundet fire russiske mesterskaber, seks russiske pokaltitler og sågar UEFA Cuppen med den russiske storklub. Undervejs var han topscorer i den russiske liga i 2008 og i UEFA Cuppen i sæsonen 2008/09. Vágner Love scorede 124 mål for CSKA i 259 kampe.

Gennem årene har han også haft flere ophold i brasilianske topklubber og også der scoret mål.

I tyrkisk fodbold viste han også målnæse. I sæsonen 2016/17 blev han ligaens topscorer, mens han spillede for Alanyaspor og kom derefter til storklubben Besiktas.

Også på det brasilianske landshold har han gjort opmærksom på sig selv. I 2004 og 2007 var han en del af "Seleção", da Brasilien vandt Copa America. Han har i alt spillet 25 kampe og scoret 9 mål for det brasilianske A-landshold.

Men det skal med, at det er 15 år siden, han fik sin seneste landskamp, og han fylder 38 år til sommer og kommer netop nu fra ligaen i Kasakhstan.

Har spillet imod FCM

Tilnavnet "Love" fik han tidligt i sin karriere for at være lidt af en pigernes ven. Hvis Globos historie holder vand, bliver det midtjysk kærlighed, han skal forsøge at erobre i foråret.

Vágner Love har i øvrigt mødt FC Midtjylland tidligere i sin karriere. I sæsonen 2005/06 spillede han og CSKA Moskva imod FCM i UEFA Cuppen. Russerne vandt begge kampe 3-1. Love var dog ikke med i returkampen på MCH Arena.