Indsamling på fire frikvarter gavner Ghana

Flot økonomisk resultat går til at etablere et nyt væksthus på børnehjem i Afrika

Udgivet:26. maj 2023, 11.37

Læsetid:1 minut

En af indtægtskilderne var skønhedssalonen på Uhre Friskole, der havde stor søgning i de fire frikvarter, hvor den eksisterende. Populært var også muligheden for at kaste ting på lærerne og de lækre kager, som forældrene havde hjulpet med at bage. Foto: Linna Grøn

Flemming Thulstrup
Journalist

UHRE En indsamling til fordel for et væksthus i Ghana gav 27.620 kroner.

Det fremgår af skolebladet Ujamaa fra Uhre Friskole.

Folkebladet var på stedet i et af de fire frikvarter, hvor friskolens 5. klasse havde arrangeret et væld af aktiviteter og lækkerier for at skrabe penge ind til fordel for børnehjemmet Harthaven i Ghana.

Mere specifikt går de indsamlede penge til etablering af et væksthus på børnehjemmet.

Smaskvåde lærere

Der opstod omgående en længere kø i aulaen foran det væld af lækre kager, som flittige mødre til børnene i femte havde bagt, og som nu bare stod og ventede på at blive solgt sammen med den farvestrålende slushice.

På gangen havde modige lærere stukket hovederne frem gennem nogle huller og ventede bare på at blive ramt af nogle smaskvåde svampe.

I gymnastiksalen var der etableret en Tarzan-bane, og i et af klasseværelserne var der indrettet beautysalon, og der blev også bydt på nypoppede popcorn direkte fra maskinen og tombola - alle herlighederne kunne prøves eller smages naturligvis mod vederlag.

Klogere på Ghana

Uhre Friskole har tidligere været fast bidragydere i forbindelse med Danmarksindsamlingen, men i år har man altså valgt at gå andre veje, når det gælder 5. klasses indsamlingsprojekt.

Inden indsamlingen blev børnehjemmet Harthaven kontaktet skriftligt, og Friskolen i Uhre fik da også svar tilbage, hvor man fra børnehjemmets side var glad for den forventede støtte, der altså viste sig at blive på de 27.620 kroner.

Indsamlingen er indgået som en naturlig del af undervisningen, hvor 5. klasse er blevet en del klogere på landet Ghana, ligesom eleverne naturligvis også har anvendt praktisk engelsk i forbindelse med korrespondancen med det lille land i Afrika.

Indlæser debat