Stamgæst i Boxen: Jubilæum for André Rieu

André Rieu gæster Jyske Bank Boxen for 10. gang

Udgivet:19. september 2023, 10.00

Læsetid:2 minutter

Sådan så det ud, da André Rieu senest gæstede Jyske Bank Boxen - det var i juni 2023. Foto: MCH/Tony Brøchner

HERNING Den hollandske stjerneviolinist André Rieu og hans 60 personer store Johann Strauss Orchestra vender tilbage til Jyske Bank Boxen i Herning 12. juni 2024.

Der venter publikum en festlig oplevelse, når valsekongen André Rieu for 10. gang fremfører et sandt festfyrværkeri af en koncert i Jyske Bank Boxen. En koncert spækket med følelser, romantik og sjælfulde melodier såvel som overraskelser, humoristiske indslag og solister i absolut topklasse, lyder det i en pressemeddelelse.

I 35 år har den hollandske musiker og hans orkester, det største private orkester i verden, turneret kloden rundt og forkælet flere end 500.000 publikummer om året med deres farverige forestillinger.

En særlig gæst

Når André Rieu igen indtager scenen i Hernings multiarena, bliver det med hans unikke Stradivarius-violin fra 1667 på armen og det sædvanlige glimt i øjet - og arrangørerne lover en fejende flot forestilling.

- Mit vidunderlige orkester og jeg glæder os allerede til at vende tilbage til Danmark. Musik kan bygge bro mellem kulturer og bringe mennesker sammen, og jeg er begejstret for at være tilbage og dele glæden ved musik med vores danske publikum igen, siger udtaler Rieu i pressemeddelelsen

En særlig gæst på denne turné er 15-årige Emma Kok, der allerede har imponeret millioner af mennesker rundt om i verden og gået viralt med sin version af sangen »Voilà« ved André Rieus Maastricht-koncerter i 2023.

Populær og prisvindende

73-årige André Rieu har spillet violin, siden han var fem år, og er kendt for at gøre klassisk musik folkelig og for at spille populærmusik i klassiske klæder.

Han hører til de mest prisvindende musikere i nyere tid - belønnet for sin evne til at kombinere verdensberømte, romantiske og sjælfulde melodier med humoristiske indslag og opfindsomme overraskelser. Og ligeledes berømt for genremæssigt at favne både valse, musical-temaer, kendte soundtracks, klassiske værker, popsange og folkemusik med mere.

Han har solgt over 40 millioner cd'er og dvd'er, haft flere end 30 nummer 1-hits og fået flere end 500 platinalbums. André Rieu er en ægte »Maestro of the Masses«, som avisen New York Times engang døbte ham, og i Danmark har maestroen også en trofast fanskare. Da André Rieu senest optrådte i Jyske Bank Boxen sidste år, var det således traditionen tro til stående klapsalver.

André Rieus far var dirigent i Maastricht Symfoniorkester, og æblet falder ikke langt fra stammen, for udover at være talentfuld og højtuddannet violinist fra konservatorierne i Liège, Maastricht og Bruxelles har hans fascination af orkestermusik fra barnsben været så stor, at han i 1987 stiftede Johann Strauss Orchestra. Et orkester, der oprindeligt talte 12 medlemmer, men nu om dage udgøres af 60 musikere.

Billetsalget til næste års André Rieu-koncert begynder fredag 22. september.

Indlæser debat