Operafestival får støtte fra Folketinget

Udgivet:24. maj 2023, 10.26

Læsetid:1 minut

Herning Opera Festival 2022. Foto: Tom Laursen

HERNING En bred kreds af partier bag det årlige såkaldte »kulturelle aktstykke« har bevilget statslige millioner til en række kulturinstitutioner - herunder flere i Midt- og Vestjylland.

Det oplyser folketingsmedlem og kulturordfører Mogens Jensen (S), som forklarer, at kulturinstitutionerne får et-årige bevillinger til deres aktiviteter.

Blandt andet får Herning Opera Festival, som i år afvikles under temaet »Opera til alle«, et driftstilskud på 100.000 kroner.

MGK MidtVest, som har hjemsted i Holstebro og udbyder musikalske grundkurser til børn og unge i Holstebro, Skive, Viborg og Herning kommuner, bliver kompenseret for faldende tilskud sammen med to andre MGK-centre og får således andel i 1,7 millioner kroner, så de kan opretholde deres aktiviteter.

Undgå kulturel skævhed

Der er desuden to millioner kroner til Kulturprinsen i Viborg og arbejdet med at blive nationalt udviklingscenter for børn- og unges møde med kunst og kultur i skoler og daginstitutioner, ligesom Kulturmødet på Mors bevilges yderligere 500.000 kroner, så det samlet får et tilskud på 1,5 millioner kroner i 2023.

- Jeg er meget glad for og stolt over, at vi har så mange dygtige og stærke kulturinstitutioner i Midt- og Vestjylland, og at mange har øje for deres kvaliteter. Derfor er det også en glæde, at en række institutioner nu belønnes med tilskud fra det årlige kulturelle aktstykke, blandt andet vores flotte Herning Opera Festival, siger Mogens Jensen og uddyber:

- Jeg er også glad for, at vi har sikret niveauet for udbud af musikalske grundkurser i blandt andet Herning. De statslige kulturbevillinger skal understøtte kunst og kultur i hele landet og være med til at sikre, at Danmark ikke trækkes kulturelt skævt. Det bidrager årets kulturelle aktstykke til.

Indlæser debat