Hvad skal vi mest af alt passe godt på i Herning?

Udgivet:25. januar 2023, 22.16

Læsetid:1 minut

Kirsten Kronborg og Michael Thomsen. Foto: PR-foto

Af Kirsten Kronborg og Michael Thomsen byrådsmedlemmer i Herning Kommune for SF

BUDGET I SF mener vi, at der skal passes på vores klima, miljø og den borgernære velfærd som børn, ældre og sårbare mennesker.

Helt konkret betyder det lige nu, at vi i SF knokler for at passe på de ældre og ansatte på Kastaniegården i Aulum. Beboerne med autisme på Nørrevænget i Vildbjerg. Brugerne på Minihøjskolen, Headspace og Ungmod. Vi knokler for at passe på vores elever i folkeskolen, og vi forsøger at passe på, at vi ikke udhuler muligheden for at være frivillig på det sociale område.

Kommunes budget for 2023 kræver besparelser på folkeskole, SFO, ældre og handicappede, områder som i forvejen er voldsomt udfordret, og hvor vi i Herning desværre er blandt de kommuner, der bruger mindst. Senere på måneden udmøntes besparelser på dem, SF så gerne vil passe på. SF står uden for budgettet af den grund.

Der lyder lige nu kraftige opfordringer til at passe på MCH, og det udlægges lidt som om, SF ikke vil det. Det er ingenlunde rigtigt. For eksempel bakker vi fuldt op om den redningsaktion, kommunen lavede under coronapandemien. Men det er rigtigt, at i SF’s alternative budget for 2023 havde vi en besparelse på det, der hedder konto 15 - kulturpuljen. På konto 15 indgår resultatkontrakten med MCH. I december blev resultatkontrakten fornyet med fire år med 14 millioner kroner om året til MCH. Her stemte SF imod.

Når resultatkontrakten skulle fornyes, og der var lagt op til besparelser på dem, SF mener vi skal passe allermest på, synes vi det gav mening, at tilskuddet til MCH blev reduceret for en periode, mens pengene er små.

I SF vil vi gerne passe på MCH, men vi vil også passe på Nørrevænget, Kastaniegården, folkeskolen, Minihøjskolen, de frivillige, Headspace og Ungmod.

Michael Thomsen. Foto: PR-foto

Indlæser debat