Corona-ugen i Folkebladets dækningsområde: I Herning så det værst ud midt på ugen

Et overblik over coronasmitten i uge 47 i Folkebladet dækningsområde

3. december 2021, 14.39

CORONA Der er det seneste døgn konstateret 4559 nye coronatilfælde, skriver Statens Serum Institut (SSI) fredag i sin daglige opgørelse over coronasmittens udbredelse i Danmark.

Dermed er endnu en milepæl nået i den igangværende pandemi. Med dagens tal har det samlede antal smittede i Danmark således passeret en halv million. Helt præcist drejer det sig om 502.760.

Antallet af indlagte stiger med 22 til 449 i forhold til torsdag, og så er yderligere 15 personer døde med corona.

Ikke siden 9. februar i år har man registreret et tilsvarende højt antal døde på en enkelt dag.

HERNING KOMMUNE

I Herning Kommune har man det seneste døgn registreret 41 nye smittetilfælde med et incidenstal på 360,4. Tidligere på ugen så det noget værre ud. I døgnet fra den 1. til 2. december blev der således registreret hele 77 nye tilfælde. Herning Kommune har oplyst, at man først begynder at spekulere på lokale restriktioner, når man kommer over et incidenstal på 400. Og der er vi ikke endnu.

IKAST-BRANDE KOMMUNE

I Ikast-Brande Kommune har man det seneste døgn registreret 15 nye tilfælde med et incidenstal på 272,5.

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

I Ringkøbing-Skjern Kommune har man det seneste døgn registreret 45 nye tilfælde med et meget højt incidenstal på 529,2.

Her har Videbæk Sogn Og Vorgod Sogn været hårdt ramt. I denne uge er det gymnasiesmitte og frygten for Omikron-varianten, der har fyldt i den vestligste del af dækningområdet.