Fem lokale kvinder bidrog til dansk sejr: Vi kommer til at stå skarpere

Der var masser af midtjysk islæt på holdet, da de danske fodboldkvinder i går vandt 2-1 i Østrig

Udgivet:13. juni 2022, 08.02

Læsetid:2 minutter

Pernille Harder udlignede til 1-1, da det danske landshold i går vandt 2-1 på udebane mod Østrig i en testkamp frem mod EM. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

12 måneder siden

FODBOLD Sjældent har et dansk landshold haft flere lokale spillere på banen i én og samme kamp. Hele fem spillere, der er født og opvokset i det midtjyske, var i aktion, da de danske fodboldkvinder i går vandt 2-1 på udebane mod Østrig i en testkamp frem mod EM-slutrunden i England, der begynder om godt tre uger.

Tvillingerne Karen og Sara Holmgaard fra Bording startede inde i forsvaret, og Pernille Harder fra Tulstrup løb på banen som dansk anfører. Og fra bænken kom Olivia Møller Holdt fra Ikast og Emma Færge fra Videbæk.

Pernille Harder stod tilmed for det ene mål, da hun udlignede til 1-1 midt i anden halvleg med et smart, lille chip.

10 minutter senere blev det også 2-1, da Sofie Junge Pedersen fra Juventus headede bolden i mål efter hjørnespark.

Men Pernille Harder er sikker på, at der er meget mere i holdet frem mod EM.

- Der er nogle uger endnu, hvor vi skal fortsætte med at bygge på formen. En del af os har haft ferie, så det var første kamp i noget tid. Det var rigtigt godt at få nogle minutter ind, men vi kommer til at stå skarpere om tre uger. Det er i hvert fald planen, siger Pernille Harder ifølge nyhedsbureauet Ritzau efter kampen.

Læs også
Emma fik debut på landsholdet: 21-årig Videbæk-pige håber på EM Emma fik debut på landsholdet: 21-årig Videbæk-pige håber på EM
Læs også
Emma fik debut på landsholdet: 21-årig Videbæk-pige håber på EM

Harder roser tvillingerne

Hun fremhæver blandt andet Karen og Sara Holmgaard fra Bording. Tvillingerne har begge spillet i tyske Turbine Potsdam i de seneste halvandet år og har efterhånden også været en del af landsholdet i et par år, men de optrådte på uvante plads i forsvaret mod Østrig.

- De spiller normalt ikke i de positioner, men de gik ind og gjorde det rigtigt godt. Det er bare en stor cadeau til alle dem, der har været med nu her, siger Pernille Harder.

21-årige Olivia Møller Holdt debuterede sidste år for det danske landshold og spillede i går sin sjette A-landskamp, mens 22-årige Emma Færge fra Videbæk fik debut. De spiller begge i den danske liga Gjensidige Kvindeligaen for henholdsvis Fortuna Hjørring og HB Køge.

Danmarks næste testkamp spilles mod Brasilien i Parken 24. juni.

De danske fodboldkvinder åbner EM i England 8. juli mod Tyskland. Puljen tæller også Spanien og Finland.

Læs også
Stor hæder: Ikast-pige er årets profil i Kvindeligaen Stor hæder: Ikast-pige er årets profil i Kvindeligaen
Læs også
Stor hæder: Ikast-pige er årets profil i Kvindeligaen
Læs også
Fra Videbæk til Champions League: Det største i min karriere Fra Videbæk til Champions League: Det største i min karriere
Læs også
Fra Videbæk til Champions League: Det største i min karriere
Læs også
Tidlig julegave: Fodbold-tvillinger fra Bording klar for tysk topklub Tidlig julegave: Fodbold-tvillinger fra Bording klar for tysk topklub
Læs også
Tidlig julegave: Fodbold-tvillinger fra Bording klar for tysk topklub