Kampe for FCM, Fremad og Vildbjerg aflyses: Dansk fodbold sættes på standby

Superligaen, 1. division og 2. division sættes i bero. Det har Divisionsforeningen og DBU netop besluttet på et hasteindkaldt møde

12. marts 2020, 10.34

Alexander Scholz og resten af FCM-holdet kommer ikke i kamp i de næste to uger. Som minimum. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Der bliver ingen fodboldkampe i de fire øverste danske fodboldrækker for mænd, de to øverste rækker for kvinder sam t en stribe ungdomsrækker i de næste to uger.

Det har Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union netop besluttet på et hasteindkaldt møde.

Beslutningen betyder derfor også, at FC Midtjyllands kampe mod AC Horsens på søndag og på udebane mod FC Nordsjælland søndag 22. marts bliver udskudt til en senere dato, der endnu ikke er fastlagt.

- Præcist hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne kigger vi på i den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang på at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen. Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i en pressemeddelelse.

Rammer også Herning Fremad og Vildbjerg SF

Dansk Boldspil-Union tilføjer, at ungdomsligaerne for U15, U17, U18 og U19 også bliver aflyst frem til 29. marts. Det rammer derfor også FC Midtjyllands forskellige ungdomshold.

Det samme gælder også Danmarksserien i fodbold, hvor Herning Fremad på lørdag skulle have spillet på udebane mod Marienlyst i forårspremieren i landets fjerdebedste række.

Kvindeligaen og 1. division for kvinder sættes også i bero frem til 29. marts. Det berør blandt andet Vildbjerg SF, der i dette forår spiller oprykningskampe fra 1. division til Gjensidige Ligaen.

Vildbjerg-kvinderne skulle have spillet på hjemmebane mod Ballerup-Skovlunde (BSF) lørdag 28. marts.

- Vi ønsker ikke at risikere at bære smitten videre til de svageste i samfundet og ej heller risikere noget for vores landsholdsspillere, vores fans eller for andre, der arbejder med vores landshold. Vi er i dialog med UEFA med de praktiske forhold om både ungdomsturneringerne og Herrelandsholdets kampe og forventer afklaring snarest, siger DBU’s konstituerede direktør, Kenneth Reeh, til fodboldunionens hjemmeside.

Også landskampen mod Færøerne på MCH Arena 27. marts forventes - ifølge DBU - at blive aflyst. Den var i forvejen sat til at blive spillet uden tilskuere.

DBU forventer ligeledes, at venskabslandskampen på udebane mod England 31. marts bliver aflyst.

U21-landsholdets kamp i Bukarest, Rumænien, 31. marts ventes også at blive aflyst. Det skal dog først afklares med det europæiske fodboldforbund, UEFA.