Kaptajn Sviatchenko: Det har været en drøm at få lov at løfte pokalen

Anfører Erik Sviatchenko blev skiftet ind i anden halvleg og brændte et straffespark, inden han kunne løfte pokalen

Udgivet:26. maj 2022, 19.36

Læsetid:3 minutter

En stolt Erik Sviatchenko løfter pokalen foran de mange medrejsende fans. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 år siden

FODBOLD I store dele af denne sæson har FCM-anfører Erik Sviatchenko døjet med en skade, og også op til pokalfinalen har han kæmpet med sit baglår. Han måtte nøjes med en plads på bænken fra kampstart og blev så sendt i aktion umiddelbart før, at de ordinære 90 minutter var slut.

- Jeg har bestemt ikke haft noget super forløb den sidste uges tid. Dagen før kampen mod Randers i søndags kunne jeg nærmest ikke gå, og jeg sagde til trænerne, at der var brug for et mirakel, hvis jeg skulle kunne spille finale. Det mirakel skete heldigvis, og i mandags kunne jeg stå på banen. Tirsdag fik jeg en masse behandlinger og onsdag, altså dagen før kampen, blev jeg clearet til at sprinte, men jeg kunne selvfølgelig ikke spille 120 minutter, forklarer Erik Sviatchenko efter at have hævet trofæet og fejret sejren med fansene.

Men du så nu ikke ud til at have problemer, da du løb ned til fansene lige efter kampen?

- Nej, det gik heldigvis, men nu skal jeg vist også passe på, griner han.

Anføreren var ikke helt tilfreds med det spil, der blev leveret set som helhed.

- Det var ikke en kamp, hvor vi var særligt gode, men jeg synes, at vi i den forlængede spilletid blev bedre, og vi kom vel også så tæt på at score, som man overhovedet kan, uden at den ville ind. Det var vist en kamp præget af finalenerver, kommer det med et skævt smil fra den 30-årige forsvarsspiller.

- Kan leve med at brænde

Hans rolle blev lidt blandet efter indskiftningen. Blandt andet brændte han et straffespark til sidst.

- Spillemæssigt synes jeg, at jeg var med til at stabilisere os. Jeg er også helt afklaret med, at jeg tog ansvar ved at ville sparke et straffe. Jeg vidste også, at sparket skulle sidde højt, men desværre fik jeg overplaceret bolden en smule, så den ramte overliggeren. Det er fint nok, at det er mig, der brænder og ikke en anden. Det er ærgerligt, men jeg føler mig ikke påvirket. Det var lige meget, når David (Ousted, red.) nappede et par stykker, og Evander satte det afgørende spark. Det vigtige for mig var, at jeg fik lov at løfte pokalen. Det har været en drøm at få lov til det, smiler han.

Gode målmandshistorier

Han vender tilbage til helten i målet.

- Vi fik David ud af pension for at han skulle hjælpe os, og så er han med hele vejen og bliver helten her. Der er bare noget med målmænd og pokalfinaler i FCM. Senest var det jo Jesper Hansen, der var helten i finalen 2019. Det er da en rigtig god historie, fastslår Erik Sviatchenko.

Han roser også Evander med det afgørende spark.

- Han har været outstanding for os i den her sæson, så det er fortjent, at han slutter af på den måde, lyder det fra anføreren.

Finalen blev spillet i flotte omgivelser med over 23.000 tilskuere.

- Det var en fed kulisse med flot opbakning til begge hold. Fed kamp at spille, fedt at fejre det med vores fans og fedt at slutte sæsonen af efter 51 kampe. Ikke alt er gået vores vej i sæsonen, men det her er en kæmpe kamp at vinde, og selvfølgelig er der en euforisk stemning. Det er ikke alle forundt at få lov at spille de her kampe, og måske var det den sidste for nogle af os. Selvfølgelig skal det her fejres, inden vi går på sommerferie, siger Erik Sviatchenko.