Dreyer efter ny 1-0-sejr over FCN: - Nu glæder vi os til guldkampen på torsdag

Andres Dreyer mener, at FCM-sejren var fortjent trods få chancer. Nu ser han frem til torsdagens - måske - afgørende kamp mod FCK

5. juli 2020, 16.47

Anders Dreyer i duel med FCN-spilleren Mohammed Kudus. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FODBOLD Der var stor lettelse i FC Midtjylland-lejren efter den hårdt tilkæmpede 1-0-sejr over FC Nordsjælland. En træt Andes Dreyer kunne med tilfreds mine gøre status.

Det var ham, der sparkede det frispark, som Erik Sviatchenko heldigt fik afrettet, så det gik i mål.

- Vi havde slet ikke styr på dem på samme måde, som da vi vandt 1-0 her for en måned siden. Det så virkelig ud til, at de havde læst på lektien og havde forbedret sig markant. De har mange gode spillere og gjorde det svært for os. Vi kom ud at løbe mange meter efter dem, men jeg synes trods alt, at det er fortjent, at det er os, der tager de tre point. Vi var mere kyniske på chancerne end dem, men selvfølgelig havde de også deres skud på overliggeren mod slutningen, konstaterer Anders Dreyer, der spillede hele kampen.

Især i første halvleg var han meget på bolden og med til at sætte en del angreb i scene.

- Personligt var det vel ok. Vi må erkende, at vi ikke skabte helt så mange chancer, som vi havde håbet, men vi knokler på. Samtidig har vi jo heldigvis en superstærk defensiv, der lukker effektivt ned for dem. Når vi igen formår at spille til nul, bliver det jo selvfølgelig også nemmere at vinde kampene, påpeger Anders Dreyer, som FCM i vinterpausen hentede i Brighton.

Tager ikke noget på forskud

De tre point i Farum betyder, at »ulvene« nu kan se frem til endegyldigt at tage mesterskabet på torsdag hjemme på MCH Arena mod FC København.

- Ja, nu kan vi godt begynde at tale om den kamp. For os har det hele tiden handlet om ikke at tage noget på forskud. Vi har gennem hele sæsonen været dygtige til at holde fokus kun på den næste kamp og ikke tænke frem i tiden. Men det bliver selvfølgelig en fed kamp, og det vil være fantastisk at afgøre sæsonen på hjemmebane mod FCK og så i en kamp, hvor der igen må være forholdsvis mange tilskuere på stadion, påpeger Anders Dreyer.

FC Midtjylland har fået lov til at lukke cirka 3500 tilskuere ind til kampen, og dermed bliver det en helt anden stemning end søndag i Farum, hvor der godt nok også var lukket lidt flere tilskuere ind, men hvor rammerne sjældent bliver vildt festlige.

- Nej, det er sjældent noget sjovt sted at spille her. Det er et svært hold at spille mod, og i dag var der tilmed nogle vilde regnbyger, masser af blæst og så også perioder med sol. Det var en anderledes oplevelse, konstaterer angriberen.

Peter Vindahl i FCN-målet blev totalt snydt, da Erik Sviatchenko rettede et frispark fra Anders Dreyer af. Målmanden var gået til sin højre side, som Dreyer sigtede efter, og han kunne derfor ikke nå helt over i den anden side, hvor bolden havnede. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix