Udvikling i hele kommunen

Udgivet:12. oktober 2021, 11.18

Læsetid:3 minutter

Karl Højhus Jeppesen. Foto: PR-foto

Af Karl Højhus Jeppesen. Elme Alle 3C Kibæk, byråds- og regionsrådskandidat for Det Konservative Folkeparti

EGNSZONER I Herning Kommune vil byen Herning altid være lokomotivet, som har potentiale til at skabe udvikling og fremgang til gavn for hele kommunen.

Men Herning Kommune er andet end Herning by med forstæderne Gjellerup, Gullestrup, Hammerum, Lind, Snejbjerg og Tjørring. Kommunen består herudover af fem centerbyer Aulum, Kibæk, Sunds, Sdr. Felding og Vildbjerg og en række mindre byer samt vidtstrakte og naturskønne landdistrikter.

Herning Kommune dækker helt ud til kommunegrænsen, derfor er vi også forpligtet til, at skatteyderne i disse områder ligeledes føler sig værdsat fra kommunen og byrådets side. De skal ikke have følelsen af at være udkantsbyer i midten af et Midtjylland, der vækster.

Det Konservative Folkeparti ønsker en kommune i balance. Vi vil satse på og investere i Herning by og dens forstæder, men også i centerbyerne og de mindre byer. Den kommunale planlægning skal, sammen med boligselskaber og private investorer, sikre, at der bliver udviklet spændende og variererede boligtyper i hele kommunen. Vi vil derfor gerne være foregangsparti for egnsudvikling. Vi ønsker at dele kommunen op i egnszoner, så vi sikrer udvikling i de lokale fællesskaber, der er mellem byerne i en del af kommunen.

Derudover skal der tilbydes et bredt udbud af byggegrunde i forskellige prisklasser i alle egne af Herning Kommune. Herved gøres kommunen mere attraktiv som bosætningskommune og virksomhederne kan bedre tiltrække medarbejdere.

Vi ønsker, at der tilføjes midler til byforskønnelse, renovering af veje, parker, anlæg, fortorve med mere. Vi ønsker at hjælpe økonomisk med at fjerne huse, der står som faldefærdige huse midt i landsbyerne.

Vi ønsker at sikre, at der er masser af tilbud tæt på borgerne. Kultur, fritid og sport skal være for alle og ikke kun koncentreret omkring elitemiljøet i Herning. Dette skal være til gavn for børn og op til de ældre generationer.

Vi ønsker, at der er adgang til gode legepladser, så børnefamilier finder det attraktivt at bosætte sig i de forskellige byer.

Vi ønsker at lave mikro-sundhedshuse i enkelte egnszoner, så den praktiserende læge, fysioterapeuten, tandlægen med mere kommer under samme tag. Til nemhed for borgeren.

Det er vigtigt for os, at yderbyerne i kommunen ikke kommer ind i en negativ, social spiral, dette for at små problemer ikke skal blive større over tid, samt forebygge kriminalitet, uro og sikkerhed i ens lokalområde.

God adgang til it-forbindelser i hele kommunen kan gennem mulighed for fjernarbejdspladser være med til at bremse en negativ befolkningsudvikling i vores landdistrikter og mindre byer. Herning Kommune skal aktivt påvirke statslige myndigheder og teleselskaber for at sikre dette.

Vi ønsker at værne om naturværdierne i det åbne land. Borgerne skal kunne færdes trygt og sikkert, så de får mere lyst til at komme ud i naturen.

Vi ønsker at fremme mikroturisme og åturisme, som kan komme de små samfund til gode.

Vi ønsker nærhed samt stærke og bæredygtige lokalsamfund i hele kommunen. Derfor skal alle folkeskoler bevares i den forestående valgperiode. I stedet for lukninger er vi åbne overfor at kigge på alternative måder at organisere skolerne på.

Vi ønsker at sikre bedre transportmuligheder for alle borgere i kommunen samt styrke infrastrukturen ved blandt andet at kanalisere midler over til FlexTrafik.

Efter en tid med isolation og restriktioner ønsker vi at skabe endnu stærkere fællesskaber. Vi må komme hinanden endnu mere ved i fremtidens Herning Kommune.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere