Der skal TV på Gødstrup Sygehus

20. november 2020, 13.26

Steen Thomsen. Foto: Privatfoto

IPAD Herning Folkeblad kunne 18. november fortælle, at regionsrådsformand Anders Kühnau (S) alligevel vil have TV på patientstuerne i Gødstrup.

Det er vi i Dansk Folkeparti rigtig glade for og også en smule overrasket over. For et flertal i regionsrådet uden om DF sparede sidste år TV på samtlige patientstuer på Gødstrup væk. Det var en sølle besparelse på blot tre millioner kroner, som vi i DF kæmpede imod og stemte imod. For naturligvis skal der være TV på patientstuerne på det nye supersygehus i Gødstrup. Alle patientstuer bliver enestuer, og patienterne er i lang tid overladt til sig selv. Her vil en fjernbetjening og mulighed for at zappe rundt være af stor værdi. Alle andre sygehuse i regionen har TV på patientstuerne, hvorfor skal patienterne i Gødstrup så ligge og glo på en tom væg?

Argumentet var dengang, at man ville spare tre millioner kroner. Men det klinger lidt hult, når man efterfølgende har bevilget fire millioner kroner til iPads. En løsning, der har vist sig at være megadyr, fordi de skal sidde på en arm, der skal indkøbes via regionssystemet, og den samlede pris løber op i omkring 30.000 kroner pr. styk, og der vil således kun være iPads til en omkring 100 ud af de 409 stuer.

Det er helt vanvittigt og spild af penge. Derfor kæmpede vi i DF også for at få afsat tre millioner kroner i budget 2021 til TV. Men vi kunne kun få en hensigtserklæring om, at der måske kommer TV, efter sygehuset står færdigt. Hvorfor vente? Hvis regionsrådsformanden er enig med DF i, at der skal TV på stuerne, så lad os da få dem installeret nu, mens håndværkerne er i gang. Så kan patienterne få glæde af TV fra indvielsen. Hvorfor vente til 2022, hvor man så skal fræse antenneledningerne ind i væggene. Det vil blive dyrere og forstyrre driften.

Kære Anders Kühnau: Lad os få installeret TV nu, så patienterne ikke risikerer at ligge med hensigtserklæringer og en tom hospitalsvæg.