Fra Lokal Avisen: Nu kan folk låse sig til byen

Egetræskonstruktionen er ikke designet til hængelåse, men det har bestyrelsen for Vildbjerg Søpark rettet op på med 50 meter kæde og en del skruer

4. januar 2021, 08.03

Egon Bækgaard Nielsen satte den første hængelås på den nyopsatte kæde.

KÆRLIGHEDSERKLÆRING De findes på Tower Bridge i London, Pont des Arts i Paris, og i øvrigt også på broer i Venedig, Haderslev og Randers.

Nu er den første kærlighedslås også hængt op på »Søparkbroen« i Vildbjerg.

Det var Egon Bækgaard Nielsen, der hængte den første lås på forleden. Man kan godt sige, det er for at erklære sin kærlighed til Vildbjerg Søpark, som han var med til at få etableret fra 1991 frem til den stod færdig i 1995.

Metalkæde op

De to egetræsbroer, der går over søer og bæk i Vildbjerg Søpark er designet ud fra vikingetidens konstruktion, så der er intet rækværk, som er egnet til at hægte hængelåse på. Men det er blevet løst med 50 meter metalkæde, der er skruet fast på hver side af broen.

- Jeg synes, det vil være et godt symbol, at folk kan låse sig til Vildbjerg ved at hænge sådan en lås på broen. Hvis de har været til Vildbjerg Cup, kan de vende tilbage på et senere tidspunkt og se deres gamle lås, siger Birthe Luckmann, som har fået idéen til »Låsebroen«.

- Når folk har sat en urne ned her i Vildbjerg, er der mange, som går en tur her i Vildbjerg Søpark som noget af det sidste, inden de tager afsted. Med en lås kan man også vise, at man har en binding til Vildbjerg, fortæller Birthe Luckmann.

Hun har ikke regnet på, hvor mange hængelåse, der er plads til på kæderne, som er skruet langt ind i rækværket, men bestyrelsen for Vildbjerg Søpark satser på, at kontruktionen kan holde til vægten. På et tidspunkt fjernede bystyret i Paris over én million låse fra broer over Seinen, fordi de udgjorde en risiko for sikkerheden.

- Hvis alle indbyggere i Vildbjerg lægger ud med at sætte en hængelås, så er vi i gang, siger Birthe Luckmann, som også har hørt, at nogle driftige folk er ved at etablere hængelås-salg i byen.

Egon Bækgaard Nielsen var den første formand for Vildbjerg Søpark.

- På det tidspunkt var jeg med i bestyrelsen for Vildbjerg-lund (byens anlæg, red.) og derfor var det meget nærliggende, at jeg også kom med i søparkens bestyrelse, fortæller Egon Bækgaard Nielsen.

Fint område

Tilbage i starten af 90erne løb bækken igennem området, og der var kun brændenælder på skråningerne. Nu er der stier, broer, opholdshytter og et tingsted, som viser, hvilke sogne, der er med i den gamle Trehøje Kommune. Naturligvis skrevet med runer lige som stenen, der siger »Vildbjerg Søpark«.

- Jeg synes, det er blevet et fint, bynært og rekreativt område. Det er blevet, som vi ønskede det for snart 30 år siden, og der kommer mange mennesker herned, siger Egon Bækgaard Nielsen.

I dag er det hans nevø, Karsten Bækgaard Nielsen, der er formand for Vildbjerg Søpark, som ikke fik mulighed for at markere 25 års-jubilæet i år.

- Der kom lige noget corona i vejen, så det må vi udsætte, siger Karsten Bækgaard Nielsen.

Formanden for Vildbjerg Søpark, Kristian Bækgaard Nielsen (til venstre) monterer kæden sammen med Birthe Luckmann og bestyrelsesmedlem Hartvig Christiansen.
Efter veludført arbejde blev der skålet for »Låsebroen«. Fra venstre er det Hartvig Christiansen, Pia Steffensen, Birthe Luckmann, Egon Bækgaard Nielsen og Knud Bunde.
Karsten Bækgaard Nielsen (til højre) og hans farbror Egon Bækgaard Nielsen sætter kæde op.