Hjulspind og 1000 hestekræfter: Verdens bedste drifting-kørere kommer til Herning

Det første store event på den nye Eventplads foran MCH Arena bliver Red Bull Drift Shifters 16.maj, hvor publikum vil kunne følge verdens bedste drifting-kørere helt tæt

27. november 2019, 08.49

Red Bull Drift Shifters kommer til Herning 16. maj. Drifting er en køreteknik, hvor køreren bevidst overstyrer bilen. Det betyder tab af kraft på baghjulene, samtidig med at kontrol over bilen bevares. Foto: Red Bull Media House

HERNING Fart, action og timevis af underholdning venter gæsterne til Red Bull Drift Shifters, der 16. maj 2020 kommer til Herning.

Helt præcis vil det foregå på Eventpladsen på P1, det officielle navn for den nye runde eventplads, der er etableret foran MCH Arena og Jyske Bank Boxen. Det fortæller Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Liverpool var vært ved den seneste udgave af Red Bull Drift Shifters, og i Herning Kommune ser man frem til, at Red Bull Drift Shifters nu bliver føjet til listen over store events i kommunen.

- Vi er rigtig glade for, at Red Bull har fået øje på Herning. Det er et virkelig stort brand, der laver enormt gennemførte og professionelle, actionprægede events. Samtidig betyder eventen, at der er debut for den nye eventplads foran MCH Arena, som kan byde på en helt særlig amfiteater-fornemmelse. Den glæder vi os både til at se i brug og til at vise frem for publikum, siger Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune.

Red Bull Drift Shifters-formatet er opfundet af én af verdens bedste driftere, »Mad« Mike Whiddett fra New Zealand, og han glæder sig til at vise danskerne, hvordan drifting i verdensklasse kan præsenteres.

- Jeg er ekstatisk over at kunne afsløre, at Red Bull Drift Shifters skal til Herning. Siden vi lavede vores vilde filmprojekt med Red Bull i Vejle, har jeg glædet mig til at vise danskerne, hvad det er, vi kan. Og det her format er helt anderledes, end det folk er vant til at se. Så jeg håber, at alle kommer ud til vores event, siger »Mad« Mike Whiddett.

Det er her ved Eventpladsen på P1 foran MCH Arena, at Red Bull Drift Shifters finder sted i maj 2020. Foto: Finn Byrum
Hvad er drifting?

Drifting er en køreteknik, hvor køreren bevidst overstyrer bilen. Det betyder tab af kraft på baghjulene, samtidig med at kontrol over bilen bevares.

Som konkurrence-disciplin er drifting en sportsgren, hvor kørerne kontrollerer meget kraftige biler med mere end 1000 hestekræfter, mens de drifter deres bil fra side til side eller rundt om forhindringer i høj fart gennem forskellige sving på en afmærket bane.

Red Bull Drift Shifters er et event, der er udviklet af newzealænderen »Mad« Mike Whiddett, den måske største internationale stjerne i Drifting. Her samles en række af verdens bedste driftere og konkurrerer mod hinanden. Banen er bygget op som en pin-ball maskine, hvor bilen er kuglen, der indløser point rundt omkring på banen.

Red Bull Drift Shifters udmærker sig ved, at de dommere, der normalt bedømmer kørerne i drifting, er udskiftet med en masse sensorer, der hele tiden måler, hvor tæt kørerne kommer på forhindringer og løbende tæller point sammen.