Mindeord: Herning Fremad har mistet en ildsjæl

Udgivet:12. januar 2022, 14.01

Læsetid:2 minutter

Jan S. Knudsen. Foto: Privatfoto

MINDEORD Formand Ryan Andsbjerg sender på vegne af Herning Fremad Oldboys bestyrelsen mindeord om Jan Sønnichsen Knudsen, Herning, der er død i en alder af 63 år:

Det var en sorgens dag, da meddelelsen om, at Jan »Nulle« Sønnichsen Knudsen var gået bort, kom 4. januar 2022.

Jan var om nogen indbegrebet af Herning Fremad, og med hans død har klubben mistet en af sine trofaste støtter gennem årtier.

Efter en »glorværdig« karriere på diverse junior- og ynglingehold stod det klart, at talentet ikke rakte til en professionel karriere i de tider, hvor Herning Fremad fik tilført kræfter som Bobby Moore, og i øvrigt selv havde talenter på stort set alle pladser på de bedste hold (ingen nævnt - ingen glemt). Det blev aldrig en hæmsko for Jans virke i klubben. I stedet blev det på det sociale område, han kom til at gøre en forskel, og det havde han det godt med.

Man gik aldrig forgæves til Jan. Uanset om det var en holdleder, der manglede, om der skulle skaffes sponsorkroner, eller der manglede hjælp til servering i MCH, var Jan altid klar.

I de senere år var det specielt jobbet som holdleder, der lå ham meget på sinde, og det kom der mange bramfri kommentarer til. Mange kan nok huske bemærkninger som - når det var blevet til et enkelt nederlag: »Du spillede jo som en kasse blå søm; tag dig nu sammen.«

Alligevel formåede Jan at samle et hold, uge efter uge, og det bevidner om noget den respekt, vi bør have for hinanden, og som Jan var bannerfører for: Der skal være plads til alle.

Også på hjemmefronten var døren altid åben. Efter at have overtaget Herning Bygge Industri fra sin far Willy, så blev firmaet løbende tilpasset de behov, der måtte være, og uden de store armbevægelser. Fra at have bygget typehuse, både i Danmark og så langt væk som i Israel, blev opgaverne løbende justeret, så der også blev tid til det sociale, uden stress. Som mange nok husker en af Jans kommentarer: »Rooolig nu - vi skal nok nå det.«

Jan nåede ikke det hele, men det meste. Ikke mindst at være en god kammerat for utroligt mange i Boldklubben Herning Fremad.

Æret være hans minde.