En weekend med åbne lokaler hos De Lokale

Kunsthåndværkere med flere fra Uhre-egnen byder indenfor til smagsprøver, specialprodukter og gaveideer

27. oktober 2020, 11.03

I starten var der blot en håndfuld af »De Lokale«, når kunsthåndværkere og andre i og omkring Uhre holdt det årlige åbne hus, men nu er der kommet flere til. På billedet er det bagest fra venstre Henning Poulsen, Charlotte Hansen og Kristian Jepsen, og forrest Marianne Katrine Clausen, Jane Pedersen, Karen Marie Lundager, Rita Gram og Karl Henning Mikkelsen. Foto: Privatfoto

UHRE Det er ved at blive en tradition, og trods corona og andre dårligdomme holdes den ved lige.

Det drejer sig om en slags åbent hus blandt kunsthåndværkere og andre, der holder til i Uhre eller omegn.

De kalder sig selv »De Lokale«, og lørdag 7. og søndag 8. november åbner de dørene, så man kan kigge indenfor og eventuelt slå en handel af med dem.

Karl Hennings Bio Grønt har smagsprøver klar på gården Højbo, hvor man siden 2006 har dyrket biodynamisk. Her er der tillige mulighed for at købe kød og ost fra den biodynamiske landmand C. Hedeager, Ølgod, der tager turen til Uhre med nogle af sine produkter.

Hudpleje og pesto

I den gamle staldlænge på Kærbygaard kan man møde den alternative behandler og clairvoyante Marianne Katrine. I hendes shop kan der købes sten og krystaller, aromaterapi, røgelse, engle- og orakelkort samt produkter til økologisk hudpleje.

I Papirgaragen ved Jane Bente Pedersen er der håndlavede kort og små gaveæsker, og i gårdbutikken Eriksminde står Karen Marie Lundager klar med produkter, primært til køkkenet, ligesom der er specialprodukter i form af blandt andet krydderier, pesto og specialøl.

I Eriksminde er der i weekenden besøg af to andre firmaer. Det drejer sig om Tralaleg fra Herning, der medbringer spændende kalender- og julegaver til børn, samt Høstblomst ved Charlotte Hansen, der forarbejder uld til garn.

Værktøj og væverier

Det er også denne weekend, at Henning Poulsen holder garage- og loppesalg, så står man og mangler søm, skruer, værktøj, porcelæn eller noget helt femte, så er det her, det sker.

Kristian Jepsen har gennem en årrække drejet i træ og har fremtryllet et væld af figurer, der enten kan inspirere eller købes, og hos Galleri Me Sjell udstiller Rita Gram collager, malerier og akvareller samt forskellige boligtekstiler, der kommer fra væven på stedet.

Besøgene på de nævnte værksteder og gallerier kan kombineres med besøg hos Uhre Kirke, der fremtræder som en ren farvesymfoni, ligesom Den gamle Købmandsgaard denne weekend er bemandet.

Endelig er Uhre Mølle også altid et besøg værd.