FCM kaster snøren ud efter formstærk polsk frontløber

Den polske angriber Dawid Kownacki er ifølge Ekstra Bladet et varmt emne hos FC Midtjylland

Udgivet:29. januar 2023, 09.40

Dawid Kownacki jubler over sit mål til 2-1 mod Magdeburg fredag aften. Måske var det hans sidste for Fortuna Düsseldorf. FC Midtjylland vil gerne have polakken til Danmark. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Med to et halvt døgn tilbage af vinterens transfervindue jagter FC Midtjylland stadig to forstærkninger: En spidsangriber med mål i støvlerne og en dynamisk tovejsspiller til midtbanen.

Det fastslog sportschef Svend Graversen endnu engang over for Herning Folkeblad efter fredagens træningskamp mod OB.

Nu er der et konkret navn på bordet: Dawid Kownacki.

Det er Ekstra Bladet, der erfarer, at den polske angriber fra tyske Fortuna Düsseldorf står højt på ønskelisten hos FC Midtjylland.

Tidligere på måneden hævdede flere medier, at den græske landsholdsangriber Georgios Giakoumakis fra Celtic var førstevalget. Men grækeren, der er utilfreds med sin jokerrolle hos de skotske mestre, blev urealistisk, da en større budkrig mellem Atlanta United fra den amerikanske MLS og japanske Urawa Red Diamonds brød ud.

Læs også
<span>FCM vil købe mål til holdet:</span> Vi skal have én træfsikker angriber <span>FCM vil købe mål til holdet:</span> Vi skal have én træfsikker angriber
Læs også:
FCM vil købe mål til holdet: Vi skal have én træfsikker angriber

To mål i fredags

25-årige Kownacki står i øvrigt med friske mål på kontoen. Han nettede to gange, da Fortuna Düsseldorf fredag genoptog sæsonen i 2. Bundesligaen med en 3-2-sejr over Magdeburg. Tidligere i samme kamp brændte han straffespark, så det kunne endda være blevet til et hattrick.

Dawid Kownacki er i gang med en flot sæson. Han har scoret otte mål og lavet seks assists i 18 kampe i 2. Bundesligaen, hvor han er delt nummer fem på topscorerlisten.

Han har spillet syv A-landskampe for Polen og var til VM 2018 i Rusland, hvor han fik spilletid i to kampe.

Som type er Kownacki en klassisk 9’er med en god blanding af fart, fysik og målinstinkt og samtidig også et blik for spillet og holdkammeraterne.

Den målfarlige angriber fik et tidligt gennembrud med hele 42 ungdomslandskampe for Polen, og han nåede 117 kampe for Lech Poznan, inden han som 20-årig blev solgt til italienske Sampdoria.

Han var dog mest indskifter for Serie A-klubben, og halvandet år senere havnede han i Fortuna Düsseldorf. I første omgang på et lejemål, men senere permanent.

Læs også
<span>Medie:</span> Ung FCM-bomber udlejes til »Guld-Glen« <span>Medie:</span> Ung FCM-bomber udlejes til »Guld-Glen«
Læs også:
Medie: Ung FCM-bomber udlejes til »Guld-Glen«

Skader og kontraktudløb

Skader har fyldt en del i Kownackis karriere, og det står formentlig også på minuslisten hos FCM. Men polakken har i denne sæson startet inde i samtlige kampe for Fortuna Düsseldorf.

I forhold til forhandlingerne og transfersummen er det værd at notere sig, at Dawid Kownacki har kontraktudløb til sommer.

Men for Fortuna Düsseldorf vil det være en nøglespiller at miste i kampen om topplaceringerne i 2. Bundesligaen, hvor holdet aktuelt er nummer seks.

Du kan selv danne dig et indtryk af den polske angriber i denne YouTube-video:

Indlæser debat