112

Politiet ønsker fortsat offentlighedens hjælp i bedragerisag: Kan du genkende personen på billederne?

Politiet leder fortsat efter en ung mand, som misbrugte et hævekort, inden det blev spærret

Udgivet:20. januar 2023, 10.37

Læsetid:1 minut

Denne person er mistænkt for bedrageri. Kan du genkende vedkommende, kan politiet kontaktes på telefon 114.  Foto: Udlånt af lokalpolitiet i Herning

Palle Heering Nielsen
Journalist| phn@herningfolkeblad.dk

HERNING Lokalpolitiet i Herning har fået en enkelt henvendelse i sagen om en person, der er mistænkt for at stå bag et bedrageri mod en kvinde fra Snejbjerg.

- Den person, vi har fået et praj om, er ikke tidligere straffet, og tippet gør ikke, at vi kan sige, at vi har »den rygende pistol«, siger politiassistent Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Derfor efterlyser politiet fortsat vidner, som kan have oplysninger om en mand, som om eftermiddagen mandag 5. december 2022 opsøgte en dengang 81-årig kvinde fra Snejbjerg.

Hun var blevet ringet op af en person, som udgav sig for at være fra hendes bank. Personen forklarede, at han havde lukket hendes konto, fordi der var ved at blive overført penge til en konto i Spanien.

Den falske bankansatte fortalte, at han ville sende en person forbi hendes bopæl for at hente hendes hævekort og pinkoden til kortet.

Det skete midt på eftermiddagen og kort tid efter blev der hævet penge i Handelsbankens afdeling på Gl. Landevej og senere i Arbejdernes Landsbank på Østergade.

Den mistænkte var også på Circle K på Silkeborgvej for at købe varer med det stjålne hævekort, der blev spærret 5. december klokken 17.52.

Politiet mener, at det er personen på billederne, som står bag bedrageriet. Han beskrives som 20-30 år, ikke etnisk dansk af udseende, almindelig til kraftig af bygning, iført sorte sko med hvide såler, blå hoodrich - som er en form for joggingtøj med benklæder og hættetrøje - samt en kasket med hvid skrift,

Politiet hører gerne fra vidner, som har oplysninger i sagen. Henvendelser til politiet på telefon 114.