Karla Lindholm Jensens fødselsår: Et kig på Herning og Danmark i 1908

Karla Lindholm Jensen er født i året med Alberti-skandalen, et kongebesøg i Herning og stiftelsen af den fagforening, hvor hendes far blev æresmedlem

Udgivet:05. maj 2018, 12.08

Læsetid:5 minutter

1908 Hernings og Danmarks ældste borger, Karla Lindholm Jensen, kan huske Første Verdenskrig og meget ind imellem. Hun kan selvfølgelig ikke huske sit fødeår, 1908, men hendes liv spænder over så meget, at det næsten er svært at fatte. Bare blikket på Herning Folkeblad fra 7. maj 1908 med de gotiske bogstaver fortæller om en verden, der ikke er mere.

For 110 år siden var avisen ikke »lokal med vilje«, og hvad der ellers er skrevet ind som pejlemærke for lokalavisen nu om stunder. Således var avisen 7. maj 1908 for det meste optaget af et stort referat af gårsdagens møde i Folketinget og Landstinget. De fire etaters lønningslov og de dertil knyttede takst- og portolove var blandt sagerne.

I 1908 bestod dagens avis af fire sider (i det store format), og på side 2 havde Statistisk Bureau opgjort værdien af høsten for 1907, der var en kulørt italiensk svindelsag, et digt om våren og lidt indenlandske nyheder - herunder, at Tivolis Pjerrot, Oskar Larsen, var død, 49 år. Endelig var der en dramatisk historie om et ung par fra Hobro, der endte i skuddrama, hvor den unge mand skød løs på både kæreste og mor, men endte med at trykke revolveren mod egen tinding i selvmord.

Få lokale nyheder...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mest læste

Navne

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere