Standpunkt: Dygtige lærlinge er god reklame

Udgivet:08. februar 2023, 11.30

Læsetid:2 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør

8 måneder siden

Jeg bliver altid imponeret over mennesker, der dyrker og plejer deres talent - og hele tiden klør på for at blive endnu bedre til det, de ellers allerede er endda ret så gode til. Uanset hvilken form for talent, der er tale om.

Om det er talent inden for sport, gastronomi, håndværk, kultur, musik eller noget helt sjette eller syvende er ikke det afgørende. Det imponerende er ihærdigheden og viljen til at dyrke det talent, man har - samt hele tiden at gøre sig dygtigere og kæmpe for at nå sine mål og sætte sig nogle nye.

Det gælder ikke mindst unge talenter. Som træner og øver for at blive de bedste til det, de uddanner sig til.

I weekenden var der DM i Skills 2023 i Fredericia - danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser og unge håndværkere.

Knap 300 unge deltagere fra erhvervsuddannelserne dystede inden for 45 fag - og arrangementet trak over 50.000 besøgende.

Overskriften på forsiden af Folkebladet i mandags sagde det hele: »Guldregn over unge talenter«.

Vi kunne i avisen og på herningfolkeblad.dk både mandag og tirsdag berette om lokale lærlinge, som er de ypperste inden for deres fag.

Danmarks bedste murerelev, tømrer-, mediegrafiker-, vvs-, industritekniker-, konditor- og sosu-elev har rødder i det midt- og vestjyske.

Det er flot.

Jeg er sikker på, at de selv, deres lærepladsvirksomheder, familier, venner og uddannelsessteder er meget stolte over de unge menneskers dedikation og præstationer. Med god grund.

Læs også
Seks gange Skills-guld Seks gange Skills-guld
Læs også
Seks gange Skills-guld

Stort til lykke til alle de dygtige unge kvinder og mænd, som viser, at det gør en forskel at gøre sig umage. I gør jeres fag ære, og I kan inspirere andre unge til at tage en håndværksuddannelse.

Og det er der hårdt brug for. Så vi får endnu flere dygtige faglærte inden for håndværks-, sundheds- eller servicefagene og også fremover har kompetente mennesker til at mure vores huse, bage vores brød, betjene vores butikker, reparere vores biler, lægge vores fliser eller passe vores ældre.

Mesterskaber i håndværksfag og erhvervsuddannelser er en rigtig god idé, synes jeg. Både for de unge og for fagene som sådan.

Det er talentpleje. Det er rygstød, og det er god reklame for uddannelserne og for lærepladserne.

Konkurrencerne, omtalen og de unge lærlinges oplevelser kan forhåbentlig være med til at tale håndværksfagene op, så andre unge, deres forældre, kammerater, lærerne i folkeskolen og alle vi andre får øjnene endnu mere op for erhvervsuddannelserne.

Samfundet har hårdt brug for, at flere unge vælger at gå de veje.

Læs også
Skills-finalist fra Brande: - Jeg vandt ikke guld, men jeg vandt så meget andet Skills-finalist fra Brande: - Jeg vandt ikke guld, men jeg vandt så meget andet
Læs også
Skills-finalist fra Brande: - Jeg vandt ikke guld, men jeg vandt så meget andet