Debat om kirke og corona: Biskop debatterer med kirkeordfører i Sunds

Udgivet:04. oktober 2021, 12.40

Læsetid:1 minut

Kirkeordfører for De Radikale Marianne Jelved debatterer 30. oktober med biskop Henrik Stubkjær fra Viborg Stift. Det sker på et møde i Sunds Sognegård. Foto: PR-foto

SUNDS Lørdag 30. oktober holder menighedsrådet i Sunds debatmøde i Sunds Sognegård.

Biskop Henrik Stubkjær fra Viborg Stift og kirkeordføreren for De Radikale, Marianne Jelved, vil debattere over emnet »Folkekirken og coronaen«.

Der bliver tale om en todelt debat, hvor den første del kredser om spørgsmål så som: Lykkedes vi med at være kirke under coronaen? Var kirken for usynlig, for lidt/meget optaget af at åbne og lukke? Hvad godt har coronaen bidraget med set i forhold til Folkekirken? Der er altså tale om en form for evaluering af coronaperioden i første del.

Bagefter vender de to debattører blikket fremad og besvarer blandt andet spørgsmålene: Hvor efterlader coronapandemien Folkekirken i dag? Og hvad bliver opgaven nu?

Henrik Stubkjær og Marianne Jelved vil også komme med bud på, om kirken har fået en fornyet social opgave ud fra præmissen om, at mange unge og ældre givetvis er kommet mærkede ud af krisen.