850 Lykke-børn indtager byen: Herning bliver vært for kæmpe-cup

6. juni spilles LykkeCup, der er årets fest for børn med udviklingshandicap og deres familier. I år er det Herning Kommune og MCH, der skal lægge gulv til sæsonfinalen

14. januar 2020, 19.59

Direktør i LykkeLiga, Rikke Nielsen, glæder sig til at bringe LykkeCup til Herning. Tirsdag aften var hun i Lind for at være med i KLG Kidz' træning, som man kan se her på billedet. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Når Danmarks lykkeligste håndboldliga skal slutte sæsonen af med et brag, er det Herning Kommune og MCH Messecenter Herning, der skal være vært for de 850 børn med udviklingshandicap og deres familier. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Selvom det selvfølgelig er håndbolden, der er i centrum, skal spillerne og deres familier også hyldes med koncert, konfettikanoner, besøg af prominente gæster, legeland og gallafest. Og for initiativtager og Direktør i LykkeLiga, Rikke Nielsen er netop de sidstnævnte indslag lige så vigtige som håndbolden.

- LykkeCup er en fejring af vores stjerner. Ud med diagnoser og ud med begrænsninger, til LykkeCup er vi alle verdensstjerner, og dét skal fejres.

Derfor glæder det også Rikke Nielsen, at det i år bliver MCH, der skal lægge gulv til dagen.

- Vi har jo set, hvad Herning kan præstere, når det kommer til skabe rammerne for sportsbegivenheder i verdensklasse. Vi tror derfor på, at de kan løfte denne opgave, siger Rikke Nielsen med et smil.

I Herning ser man frem til at være vært for de 850 LykkeLiga-spillere.

- Vi er glade for, at et fantastisk projekt som LykkeLiga kigger mod Herning, når der skal arrangeres en sportsbegivenhed udover det sædvanlige. De værdier, som LykkeLiga er eksponent for, passer godt ind i vores ambition om at sikre muligheder for alle borgere, siger borgmester Lars Krarup og fortsætter:

- Vi glæder os til at byde børnene og deres familier velkommen til Herning.

En lykkelig konfettifest

Når LykkeLiga, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning indgår samarbejde, er det naturligvis ud fra en sammenfaldende mission – at skabe oplevelser for børnene, der rækker langt udover håndboldbanen.

Derfor glæder Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH sig også over samarbejdet:

- Vi elsker håndbold, vi elsker børn og vi elsker at have gæster. Derfor glæder vi os meget til at byde LykkeLiga velkommen i MCH. Vi vil gøre os umage med at skabe de bedste rammer for både stjernerne på banen, publikum og de, som står bag holdene. Det er et fantastisk og meget prisværdigt initiativ, Rikke og Mikael er i spidsen for, siger Georg Sørensen.

Sidste års LykkeCup var skyld i trafikkaos på den nordjyske motorvej, og blev beskrevet som »at blive skudt ud af en emotionel konfettikanon.«

I 2020 udvides stævnet med 250 nye spillere og 10 nye hold i forhold til 2019. Så der er lagt op til endnu en konfettifest udover det sædvanlige, lyder det i pressemeddelelsen.