Frihedens klokke i Engesvang

4. maj 2020, 12.48

Engesvang Kirke markerer Befrielsen med kirkeklokkerne. Foto: Privatfoto

Engesvang Kirken i Engesvang vil lade klokkerne markere 75-årsjubilæet for Danmarks Befrielse i Anden Verdenskrig, oplyser menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen.

- I øjeblikket er det jo yderst begrænset, hvad vi som kirke kan gøre i lokalsamfundet, men vi kan heldigvis bruge det kommunikationsmiddel, kirken har benyttet i århundreder, nemlig kirkeklokken. Derfor vil vi ringe for befrielsen, siger Hans Jørgen Hansen.

Det var 4. maj 1945 om aftenen, at man midt i BBC’s udsendelsen på dansk klokken 20.36 hørte uro i studiet hvorefter speakeren Johannes G. Sørensen meddelte, at han netop havde erfaret, at de tyske tropper i Danmark havde overgivet sig.

Derfor vil der mandag aften fra Engesvang Kirke blive ringet med kirkeklokken mellem 20 og 21.

Overgivelsen skete med virkning fra næste dags morgen, og derfor vil Engesvang Kirke også markere Befrielsen 5. maj. Det sker med flagning og med udvidet ringning med kirkeklokken både morgen og aften.

- Det er ærgerligt, at vi i disse tider skal holde kirken lukket. Men heldigvis er vores sognepræst, Cecilie Smith-Petersen, fortsat på arbejde. Hun er som altid klar til at snakke med andre mennesker. Blot skal samtalerne nu foregå i telefonen eller på computeren, siger Hans Jørgen Hansen og tilføjer:

- Der er jo ingen gudstjenester, men Cecilie holder en digital andagt hver søndag på kirkens hjemmeside.