DET ER DIT VALG - KV21

Tre byrådskandidater fundet: Radikale i Herning vælger topkandidater - og ny folketingskandidat

De tre øverste pladser på Radikale Venstres liste ved efterårets kommunalvalg samt partiets nye folketingskandidat er på plads

28. april 2021, 13.28

Kristina Taaning er nummer to på Radikale Venstres liste ved efterårets kommunalvalg. Foto: Flemming Hansen

HERNING Tirsdag holdt Radikale Venstre i Herning generalforsamling, og her blev de tre øverste pladser til efterårets kommunalvalg fundet.

Det fortæller partiet i en pressemeddelelse.

Som tidligere omtalt toppes listen af Johs. Poulsen, som har været byrådsmedlem i næsten 40 år og ved dette valg stiller op som borgmesterkandidat. Det sker efter 20 års tæt samarbejde med den afgående borgmester, Lars Krarup (V).

Johs. Poulsen får følgeskab af Kristina Taaning på andenpladsen. Hun er mest kendt som daglig leder af det meget succesrige kunstprojekt og udstillingssted Skovsnogen - Deep Forest Art Land i den sydlige del af kommunen. Hun har desuden en fortid som lærer på Brændgårdskolen og Lind Skole og har virket som tillidsrepræsentant. Endvidere er hun formand for Mødrehjælpens lokalafdeling i Herning.

På tredjepladsen dukker en ny ung kandidat op. Philip Vivet på 20 år er formand for Radikal Ungdom i Vestjylland. Han arbejder som lærervikar, efter han sidste år afsluttede gymnasiet, hvor han i øvrigt en periode var formand for elevrådet.

Læs også
Efter næsten 40 år i Herning Byråd: Johs. Poulsen genopstiller - nu som borgmesterkandidat
Abonnement

Folketingskandidat valgt

Ved tirsdagens generalforsamling blev Kathrine Olldag desuden som forventet valgt som nyt folketingsmedlem og fremtidig kandidat for kredsen.

Hun har boet i Døvling, haft skolegang i Skarrild og Sdr. Felding og gået på gymnasium i Herning, men bor i dag i Vordingborg.

Kathrine Olldag var glad for at modtage enstemmig opbakning og applaus. Og hun opfordrede til sammenhold i hele landsdelen.

- Det er som at komme hjem igen, og jeg vil fra i dag repræsentere hele Midt- og Vestjylland i Folketinget. Der en mange spændende kampe i kikkerten, sagde hun og nævnte bedre infrastruktur, udvikling af naturnationalparker og Nationalpark Skjern Å, mere uddannelse til landsdelen og opbakning til kommunernes grønne klimaindsats.

- Jeg vil gerne samle alle kommuner i Vestjyllands Storkreds til fælles indsats for udvikling af vores landsdel. Holstebro, Lemvig, Struer, Ringkøbing-Skjern, Skive, Viborg, Silkeborg, Ikast-Brande og Herning er meget stærke. Hvis vi viser sammenhold, fastslog folketingsmedlemmet.

Læs også
Gået på Herning Gymnasium: MF’er bliver ny radikal folketingskandidat i Herning

Formanden genvalgt

Generalforsamlingen bød på genvalg til formand Hanne Frølund. Hun gennemgik det usædvanlige coronaprægede år, der var gået.

- Der er ingen andre rigtige socialliberale partier i Danmark. Men der er masser af socialliberale mennesker. Dem skal vi have i tale, og det vi skal også gøre opmærksom på i de kommende valgkampe. Det er meget lettere at komme med enkle budskaber og råbe dem højt. Men verden er ikke sort eller hvid, der er også alle farverne midt i mellem. Vi skal forsøge at formidle vores socialliberale budskaber med begge ben på jorden - så det kan forstås, sagde Hanne Frølund.

Der var genvalg til bestyrelsen for Bodil Grove, Erik Martinussen og Martin Lundsgaard-Leth. Nyvalgt suppleant til bestyrelsen blev Thomas Thisted.