Stort triatlon-stævne i Herning udskydes: Savner klare udmeldinger

Manglende udmeldinger om forsamlingsforbuddet betyder, at arrangørerne af Garmin Challenge Herning skubber stævnet til september

Udgivet:21. april 2021, 11.50

Læsetid:2 minutter

Løbsdirektør Lars Jonsson har udskudt årets Garmin Challenge Herning fra juni til september. Foto: Tom Laursen

2 år siden

TRIATLON 12. juni skulle et af Danmarks største triatlonstævner, Garmin Challenge Herning, have fundet sted. Men nu meddeler arrangøren, at stævnet er udskudt til 11. september.

- Vi er selvfølgelig rigtig, rigtig kede af det. Vi var meget langt i forberedelserne og planlægningen, for der var under to måneder til startskuddet skulle gå, men med myndighedernes manglende udmeldinger tør vi ganske enkelt ikke - på atleternes vegne - at vente længere, for vi kan risikere at få nye meldinger om eksempelvis forsamlingsforbuddet én dag før løbet. Der kan vi så være nødsaget til at aflyse, og det vil ikke være holdbart, hverken for deltagere, samarbejdspartnere eller os som arrangør, siger løbsdirektør Lars Jonsson, Challenge Herning, i en pressemeddelelse.

Vil være på forkant

I sidste uge vedtog Folketinget en genåbningsplan for Danmark. Den medfører, at forsamlingsforbuddet udfases 11. juni - dagen før den oprindelige dato for stævnet.

Det noteres samtidig i planen, at de politiske partier skal mødes forud for hver genåbning for at se nærmere på situationen.

- Vi mangler ganske enkelt klarhed over både forsamlingsforbuddet, men også generelle krav til afvikling af eventet. Og vi vil ikke være bekendt at aflyse i sidste øjeblik. Så vil vi hellere allerede nu udsætte datoen. På den måde ved vores atleter med sikkerhed, hvornår vi forhåbentlig kan løbe gennem Hernings gader igen, siger Lars Jonsson.

Ved en udsættelse er det ikke nødvendigvis nemt at finde en ny dato, men løbsdirektøren oplyser, at man i samarbejde med Herning Kommune, Dansk Triatlon Forbund og de lokale ildsjæle bag stævnet har fundet et godt alternativ, som forhåbentlig kan passe de fleste.

Deltagere, der allerede er tilmeldt, vil blive orienteret om de nye detaljer via mail. damm