Manden bag Onkel Reje vender tilbage efter sygemelding

Det har været "en vanvittig omgang", siger manden bag Onkel Reje, Mads Geertsen, der har været udsat for hetz.

Udgivet:01. juni 2023, 12.25

Læsetid:1 minut

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Mads Geertsen, der står bag karakteren Onkel Reje fra DR's børneunivers, vender tilbage efter en sygemelding.

Det siger han i en video på Instagram-profilen for DR Minisjang og Ramasjang.

Geertsen blev sygemeldt i begyndelsen af maj efter trusler og chikane, primært på sociale medier.

DR-chef Morten Skov har kaldt det "grove trusler, chikane og koordineret hetz" fra personer, som han kalder "konspirationsteoretikere".

I opslaget på Instagram, som DR har lagt ud torsdag, indleder Mads Geertsen videoen som sin Onkel Reje-karakter iklædt cirkustøj:

- Hej med jer. Der er en masse søde børn, der bekymrer sig om, om Onkel Reje kommer med i Cirkus Summarum. Det gør han. Der har godt nok været dét med, at ham, der er inde i Onkel Reje, har været sygemeldt.

- Men ved I hvad, jeg har sørget for, at han har været til psykolog og har snakket om det, så nu er han okay glad igen. Men husk nu på, at Onkel Reje bare er noget, vi har fundet på, siger Onkel Reje i videoen og tager herefter cirkuskostumet af.

Herefter lyder det fra Geertsen selv:

- Det er jo faktisk bare mig, der er inde i Onkel Reje. Jeg vil gerne sige tak for alle de varme hjertelige beskeder, jeg har fået. Tegninger, blomster og øl. Uden det kærlige rygstød er jeg ikke sikker på, at jeg var kommet op på cirkushesten igen, for det var virkelig en vanvittig omgang, jeg oplevede.

- Men jeg synes, det er vigtigt at få sagt, at det her er historiefortælling. Historier skal være frie, og det skal ingen lave om på. Vi ses i Summarum.

Cirkus Summarum er en cirkusforestilling for børn, som løber sommeren over.

/ritzau/