Kunstnerne er ankommet

Der er gang i den i Gludsted for tiden, hvor The International Art Workshop er blevet skudt i gang

3. juli 2019, 12.28

Mariola Landowska fra Polen er en af de kunstnere, som for tiden er i Gludsted for at lave kunst. Foto: PR-foto

GLUDSTED I søndags ankom 13 kunstnerne, og i mandags blev The International Art Workshop i Gludsted, som bliver holdt for niende gang, officielt skudt i gang.

Det betyder, at der de næste uger igen er gang i den i den lille landsby Gludsted.

Her skal kunstnere fra hele verden bo og arbejde på Gludsted Friskole. Mange frivillige hjælpere har været i gang med at indrette hele skolen til artworkshoppen, og undervejs vil mange frivillige også hjælpe til med at lave mad til dem og hjælpe med alt det, der ellers er brug for.

Kunstnerne skal have et indblik i, hvor de er havnet og skal på et par udflugter først og fremmest Tour de Gludsted, hvor de kyndigt bliver ført rundt i byen og plantagen af Edvard Helms, som kender egnens mangeårige historie og kan fortælle mange anekdoter.

Workshop for børn

Gludsted inviterer alle til at kigge forbi og opleve kunsten.

Samtidig med at workshoppen for voksne løber af stablen, er der arrangeret børneworkshop 8.-9. juli. Her skal de arbejde med gadekunst på alle tænkelige måder. Resultatet kan ses ved ferniseringen tirsdag 9. juli.

Den næste og afsluttende fernisering holdes fredag 12. juli, hvor formanden for fritids- og kulturudvalget, Helle Mathiasen (V), vil åbne udstillingen.

Mad fra den store verden

Undervejs i forløbet vil det være muligt at se kunstnerne arbejde i gymnastiksalen, som fungerer som deres atelier. Der er også fællesspisning på fredag og næste fredag. På fredag kan man smage retter, som kunstnerne kreerer baseret på deres nationalitet - kaldet »Mad fra den store Verden«. Desuden vil der være musikalsk underholdning med gospel for hele familien, som leveres af bandet Breeze med sangerinden Miriam Jul Rasmussen i centrum.

Mariola Landowska fra Polen er en af de kunstnere, som for tiden er i Gludsted for at lave kunst. Foto: PR-foto
Et værk af japanske Jin Sugimura. Foto: PR-foto