Skolelærer fra Aulum fylder 100 år på årets dag nummer 100

9. april 2021, 13.18

Tidligere lærer Evald Berg (i egen omtale altid blot E.B.) Winkler, Aulum, fylder lørdag 10. april 100 år. Foto: Privatfoto

100 år

Tidligere lærer Evald Berg Winkler, Valmuevej 4, Aulum, fylder lørdag 10. april - på årets 100. dag - 100 år.

Evald Berg (i egen omtale altid blot E.B.) Winkler blev født i Sunds og var efter sin konfirmation nogle år i landbruget, inden han kom på Nr. Nissum Seminarium. Her traf han sin kommende kone, Yrsa Schmidt. De blev færdiguddannede i 1944 og gift året efter.

Parret ønskede at være ved de små landsbyskoler, men strukturudviklingen gik dem imod, og de nåede derfor at være flere forskellige steder, før de sluttede ved Aulum Byskole, hvorfra de blev pensioneret i 1983.

Til landsbyskoleembedet hørte traditionelt stillingen som kirkesanger, og E.B. Winkler har i den funktion virket ved forskellige kirker.

I familien kom der fem børn, hvoraf en datter blev syg og døde ung. I dag tæller E.B. Winklers familie også 12 børnebørn og 17 oldebørn.

E. B. Winkler mistede sin kone i 1998 og er i dag lidt påvirket af sin alder, men klarer dog stadig med lidt kommunal hjemmehjælp at bo i eget hus, som har været hans bopæl siden 1970.

Det var planen at fejre 100-årsfødselsdagen med cirka 100 gæster, hvoraf den direkte familie udgør halvdelen. Men på grund af corona-situationen har det måttet udskydes, til det igen bliver muligt at mødes på spisestederne.

Læs også
Vi bliver ældre: Antallet af midt- og vestjyder over 100 år er steget 20 procent det seneste årti
+Abonnement

Indlæser debat...