Kære læser - tak for din opbakning

21. marts 2020, 07.01

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Kære læser! Tak!

Tak, fordi du læser Herning Folkeblad og vores nyhedssite herningfolkeblad.dk. Også i disse alvorlige tider, hvor informationsbehovet vel næppe nogensinde har været større.

Tak, fordi du bruger dit lokale medie til at holde dig opdateret på corona-situationen og konsekvenserne; også lokalt.

Tak, fordi du også læser og efterspørger de historier i din lokale avis, som handler om andet end corona-virus og -smitte. Den slags historier har vi vist alle brug for at læse i denne tid, så dem arbejder redaktionen også på at få hjem til dig.

Herning Folkeblad bliver af nogle brugere på gratis sociale medier kritiseret for, at noget af vores corona-relaterede indhold er forbeholdt dig, som betaler for et abonnement.

Kritikerne mener, at vi bør og skal levere al corona-indhold gratis til alle. Nogle beskylder os for at ville tjene penge på corona-krisen, fordi vi ikke leverer alt gratis. Mens andre endda kalder os grådige.

Nu er det jo sådan, at hvis man gør sig den ulejlighed at gå ind på herningfolkeblad.dk, vil man opleve, at al information af kritisk karakter og artikler af almen væsentlighed for offentligheden om corona og covid-19, udviklingen i smittetal og i restriktioner kan læses gratis af alle.

Det samme kan artikler om tiltag, aflysninger, vigtige oplysninger og udmeldinger fra offentlige myndigheder og virksomheder - samt nyhedstelegrammer om situationen og udviklingen i ind- og udland.

Desuden leverer Herning Folkeblads redaktion dagligt overblik over vores seneste corona-relaterede artikler. Som alle brugere på herningfolkeblad.dk kan læse i forkortet version.

Øvrigt uddybende lokalindhold og interviews er for abonnenterne, som er med til at betale for, at vi har medarbejdere, der kan lave journalistik om emnet. Og som med rette bør kunne forvente, at vi leverer mest til dem, der betaler for vores indhold.

Vil andre gerne læse med, kan man i øvrigt som ikke-abonnent tilmelde sig via plus.herningfolkeblad.dk og få 30 dages prøveperiode med gratis adgang til al indhold.

I det hele taget er den der kritik om, at vi bare vil tjene penge på corona-krisen, så langt fra sandheden som noget kan komme.

Fakta er desværre, at vi i Mediehusene Midtjylland, som blandt andet udgiver Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis, taber tocifrede millionindtægter på den her krise.

Ikke fordi læserne eller abonnenterne springer fra, for ikke mindst i denne tid har de et stort behov for nyheder og for at følge mest muligt med i det, der sker. Men fordi landet er lukket ned, er annoncørernes forretninger, arrangementer, møder og andet blevet lukket, aflyst eller udskudt. Mange har derfor ikke noget at annoncere med.

Sådan er situationen for alle privatejede, danske mediehuse.

Se blot på vores kolleger i Jysk Fynske Medier. De estimerer et tab på 125-150 millioner kroner på grund af corona-krisen.

Og vores kolleger på Lolland-Falsters Folketidende har forleden meldt ud, at en langvarig corona-krise helt kan true den næsten 150 år gamle avis på eksistensen.

Så alvorlig er situationen ikke for Herning Folkeblad. Men den er ret alvorlig.

Men vores medarbejdere kæmper hver eneste dag ufortrødent videre for at bringe læserne historier om det lokale liv og seneste nyt om den lokale corona-situation. De fleste sidder hjemme, og under mildest talt anderledes arbejdsbetingelser får vi hver eneste dag en avis og et nyhedssite på gaden, fyldt med interessant indhold og nyheder.

Endnu engang tak til dig, kære læser. Fordi du bakker op om dit lokale medie, så vi kan blive ved med at levere dig lokale nyheder og indhold. Også i krisesituationer.

God weekend!

Pas godt på jer selv og hinanden!