Ros til lokal øjenbehandling

6. maj 2021, 13.12

Foto: Adobe Stock Photo

SUDNHED Fornyligt var jeg til kontrol på øjenafdelingen på regionshospitalet Holstebro efter mere end et halvt års behandlinger efter en blodprop i højre øje i sommeren 2020. Det venstre øje ser helt klart.

Behandlingerne - indsprøjtninger - har hjulpet så godt, at der bliver en pause og en ny kontrol i maj. Hvis det til den tid fortsat ser godt ud med synet, bliver de næppe genoptaget.

Jeg er meget tilfreds.

Personalet hjælper en og orienterer om mulige valg og fordele og ulemper. Samtidig er de søde og rare.

Øjenafdelingen i Holstebro, som også dækker blandt andet Skive og Salling og store dele af Vestjylland, er god og velfungerende. Når Gødstrup ved Herning bliver det nye superhospital i Vestjylland, vil der stadig være øjenundersøgelser og behandlinger på det nye Center for Sundhed i Holstebro. Et godt eksempel på, at der både kan og skal være specialer med kvalitet andre steder end på Skejby og i Aarhus.

Det viser også, at sundhedssystemet fungerer trods covid og det pres, det har lagt. I mange andre lande ser det desværre anderledes og mere barskt ud. Vi har grund til at være glade for vores sundhedssystem, selv om der bestemt er ting og sager, der kan og skal rettes op. Og vi skal være glade for vores velfærdssamfund. Det er ikke kommet af sig selv. Det har krævet kamp. Og det vil det fortsat gøre. Den kamp er jeg parat til at deltage i som regionspolitiker!

Indlæser debat...