Et knus af Mikkel Hansen: KLG Håndbold vinder fornem pris

En ekstraordinær indsats for fællesskabet har vundet KLG Håndbold Antibulli-prisen 2019

19. august 2019, 10.23

Der var knus fra Mikkel Hansen, da KLG Håndbold modtog Antibulliprisen 2019 før den danske stjerne skulle spille velgørenhedskamp mod Aarhus Håndbold. Foto: Privatfoto

LIND Håndboldklubben i Lind har skabt sig sin egen forståelse af, hvad de tre bogstaver, KLG, står for. For dem står det nemlig for kammeratskab, leg og glæde. Og den indstilling har givet pote for Lind-klubben.

Fredag aften vandt de nemlig Antibulli-prisen 2019, som har fokus på trivsel i fritidslivet for unge i håndboldklubber.

En af folkene bag prisen er Mikkel Hansen, som fredag aften overrakte hæderen til klubben.

- KLG står for kammeratskab, leg og glæde. De tre nøgleord beskriver, hvordan klubben tænker og agerer. De har formået at skabe en ungdomsafdeling, hvor der er plads til alle - uanset niveau og ambitioner. KLG Håndbold har arbejdet med Antibulli-værdierne siden 2016 og har blandt andet integreret Antibulli i foreningens årlige håndboldskole og overnatningsarrangement, siger Mikkel Hansen i en pressemeddelelse.

Mere end bare håndbold

For Sune Kjeldgaard, som er formand i klubben, var det naturligvis en stor ære at blive udvalgt til prisen, og ikke mindst at få den overrakt af så stor en stjerne som Mikkel Hansen.

- Det er sådan et øjeblik, hvor man kniber sig selv lidt i armen, når man får et knus af Mikkel Hansen. Det er jo fantastisk og et kæmpe skulderklap, som jeg var hurtig til at give videre til alle vores frivillige, siger Sune Kjeldgaard.

Som Mikkel Hansen også nævnte i pressemeddelelsen, har KLG Håndbold arbejdet målrettet med at skabe en breddeklub med et godt fællesskab siden 2016. De har forsøgt at skabe et fællesskab omkring håndbolden, som går ud over selve spillet. Det har de blandt andet gjort ved at lave et overnatningsarrangement mellem jul og nytår hvert år, ligesom de har fokuseret på at nedbryde skellene mellem både køn og aldersgrupper.

- Jeg tror, det er sværere at drille eller mobbe en, hvis det er en, man har lavet noget med før eller kender på nogen måde, siger Sune Kjeldgaard.

Vil bygge videre

Som vinder af prisen modtager klubben også et beløb på 20.000 kroner, som skal bruges på en fællesskabende aktivitet for klubbens spillere. Derudover følger der selvfølgelig også en stolthed med hos klubben, men det får dem ikke til at slappe af. Snarere tværtimod.

- Vi skal ikke læne os tilbage, men vi skal heller ikke ud at opfinde seks-syv nye tiltag. Vi skal fortsætte med det, vi er gode til og så bygge videre på det arbejde vi har leveret de seneste tre sæsoner. Det kan vi jo se har virket, understreger Sune Kjeldgaard.