Hvem skal slå græsset i Ikast-Brande?

21. september 2021, 11.13

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har vedtaget at sende den samlede drift af veje, stier og grønne områder i udbud. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE Byrådet vedtog 13. september at udbyde alle de driftsopgaver, som kommunen hidtil selv har udført ved veje, stier og grønne områder. Kontrakten vil blive tildelt den, der giver det økonomisk mest fordelagtige bud, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det økonomisk mest fordelagtige bud findes gennem en vægtning mellem pris, organisation og samarbejde samt proces og kvalitetssikring.

For Ikast-Brande Kommune er det første gang, at disse opgaver udbydes samlet. Noget har været konkurrenceudsat tidligere, men overvejende er arbejdet udført af kommunens egen Entreprenørafdeling.

Må gerne selv byde

Byrådet har besluttet, at Ikast-Brande Kommunes entreprenørafdeling skal afgive kontrolbud på opgaven.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl (V), fortæller:

- Vores medarbejdere udfører i dag et godt og solidt stykke arbejde, men som på alle andre serviceområder i kommunen skal vi også her sikre, at pris og service er bedst muligt for kommunen. Med den indsigt kan vi være sikre på, at vi bruger borgernes penge fornuftigt.

- Bliver det vores egne folk, som vinder udbuddet, er det bestemt et tilfredsstillende udfald, men nu må vi se, siger Henrik Engedahl.

Der er tilbudsfrist tirsdag 26. oktober.

Herefter foregår evaluering, beslutningsproces og kontraktindgåelse. Kontrakten træder i kraft 1. april 2022.

Indlæser debat...