Sådan gik kampen: FCM vandt 2-1 i topopgøret mod AGF

Frank Onyeka og Sory Kaba scorede for FC Midtjylland i Aarhus

22. november 2020, 15.40

Jens-Lys Cajuste (i rødt) og FC Midtjylland var ovenpå i søndagens topopgør ude mod AGF. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Efter ni spillerunder topper FC Midtjyllands danske mestre tabellen i Superligaen.

Det blev en realitet søndag eftermiddag, da ”ulvene” vandt 2-0 i topopgøret ude mod AGF – en modstander, som ellers havde besejret FCM’erne tre gange på stribe i klubbernes seneste indbyrdes opgør.

AGF’erne indledte også pågående denne søndag på Ceres Park i Aarhus, men det var mesterholdet fra Midtjylland, som var skarpest og udnyttede chancerne, symboliseret ved midtbanekrigeren Frank Onyeka og angrebsfyrtårnet Sory Kaba.

Efter 27 minutter nettede Onyeka, da nigerianeren fulgte op på et fornemt FCM-angreb, der blev iscenesat af Kaba og Pione Sisto.

Ved midterlinjen drejede sidstnævnte rundt om sig selv, inden han i AGF-feltet serverede en sukkerbold for en fremadstormende Dion Cools. Den belgiske højreback slap fri, men misbrugte sin afslutning på keeper Kamil Grabara. Returbolden endte hos Frank Onyeka, som sikkert sparkede mestrene i front.

Et par løse chancer til AGF-anfører Patrick Mortensen ødelagde ikke indtrykket af et udehold i kontrol. Og mere ro fik gæsterne syv minutter efter føringsmålet.

Frank Onyeka erobrede bolden højt oppe, og dybdebolden i feltet konverterede Sory Kaba til scoring. Guinea-angriberen huggede til med det samme og passerede Grabara med et hårdt, fladt skud.

Billedet af FCM på cruise control var uændret 20 minutter inde i anden halvleg. Her fik AGF tilkendt et straffespark, da et indlæg fra Casper Højer Nielsen endte på armen af Dion Cools. Videodommersystemet VAR bekræftede dommen, og hjemmeholdets Patrick Mortensen scorede problemfrit fra 11-meter-pletten.

Dernæst satte AGF-holdet et tungt pres ind mod mestrene. Det gav blandt andet en stor chance til indskiftede Jón Dagur Thorsteinsson.

Men pludselig slog FCM til med den afgørende scoring til 3-1. Troede alle.

Efter et frispark sparkede midtstopperen Erik Sviatchenko kuglen i nettet, men anførerens træffer blev af VAR annulleret for offside.

På trods af AGF’s intentioner om at jagte udligningen, blev slutfasen ikke indrammet af den store spænding. I stedet kunne FCM’erne juble over sejren, der bringer ”ulvene” alene på førstepladsen – ét point foran SønderjyskE og Brøndby.

Genlæs indholdet i vores liveblog her på herningfolkeblad.dk.