FCK-træner vil holde langtidsskadet anfører tæt på truppen

Selv om Carlos Zeca ikke kommer til at spille fodbold i resten af sæsonen, så skal han bidrage med sit væsen.

Udgivet:05. oktober 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Carlos Zeca lignede en mand, der godt viste, hvad klokken var slået, da han forlod banen efter sit uheld mod AGF. Men selv om han ikke nødvendigvis spiller flere kampe for FCK, så er han ikke færdig med at bidrage.

/ Ritzau /

MANCHESTER Carlos Zeca er en enorm kulturbærer og publikumsfavorit i FC København, men det er ikke utænkeligt, at klubbens fans har set det sidste til ham i den hvide trøje.

En korsbåndsskade holder for anden gang på to sæsoner den 34-årige anfører ude i mange måneder, og når det bliver sommer igen, udløber hans kontrakt.

Derfor var det næsten uundgåeligt, at den nye FCK-træner, Jacob Neestrup, tirsdag skulle forholde sig til, om Carlos Zeca mon spillede sin sidste kamp for klubben, da det gik galt mod AGF i weekenden.

Fra podiet i presserummet under Etihad Stadium i Manchester, hvor FCK møder Manchester City onsdag, rynkede Neestrup panden, iklædte sig en alvorlig mine og svarede.

Og man var ikke i tvivl om, at han havde forberedt sig på netop det svar.

- Det har jeg absolut ingen kommentarer til. Det skal Carlos selv have lov at svare på. Han ligger derhjemme, og med alle de følelser, han er ramt af lige nu, ville det være upassende at kommentere på det, lød det fra Neestrup.

Når Carlos Zeca har ramt sit højeste niveau, har han velsagtens været Superligaens bedste spiller. Hans fravær er derfor en svækkelse, der er til at tage at føle på. Men det er Jacob Neestrup ikke begyndt at tænke på.

- Det fylder ikke så meget, hvad det har af konsekvenser for os som hold. Det er mere det, at han ligger derhjemme. Han ville så gerne være her, og det er det, der fylder mest i mit hoved stadigvæk, siger Neestrup.

I et Instagram-opslag skrev Carlos Zeca tirsdag, at han nægter at give op.

FCK-træneren slår fast, at han håber det bedste for sin anfører, uanset hvad han vælger, og hvordan forløbet over de kommende måneder udspiller sig.

Og når Zeca er klar til det, så skal han gøre nytte i klubben.

- Vi vil gøre alt for at hjælpe ham, og når han har fået det lidt på afstand, vil vi samle ham op og holde ham så tæt på truppen som muligt.

- Der er to ting ved Zeca. Der er Zeca som spiller, og han er en topspiller. Det andet er karakteren Zeca. Han er en top, top person. Og derfor er vi også forpligtede til at være tæt på ham, så vi kan komme tilbage til den position i dansk fodbold, som vi gerne vil være i, siger Neestrup.

Carlos Zeca har været i FCK siden 2017, hvor han kom til klubben fra Panathinaikos i hjemlandet.

Allerede i sin anden sæson i FCK blev han anfører og har med sit evindelige arbejdsraseri på midtbanen været bannerfører for klubben lige siden.

I sidste sæson sad han ude i flere måneder med en korsbåndsskade i det samme knæ, som nu er beskadiget igen.

/ritzau/