112

Bojesen taber sag til Herning-sanger om deling af mail om bryster

Michael Bojesen har tabt sag, hvor han havde sagsøgt en operasanger for at dele mail, som endte i pressen

Udgivet:09. marts 2023, 15.14

Læsetid:1 minut

Michael Bojesen mistede i april sidste år sit job som chef for Malmø Opera. Forinden havde der i Ekstra Bladet blandt andet været en artikel om en mail, hvor Bojesen omtalte en sangerindes bryster. (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

RETSSAG Operasanger Peter Lodahl - fra Herning - er blevet frifundet i en sag, hvor den tidligere chefdirigent Michael Bojesen havde sagsøgt ham for at dele en mail, hvor Bojesen skrev om en sangerindes bryster.

Den tidligere chefdirigent for DR Pigekoret havde ved Københavns Byret sagsøgt Peter Lodahl for at have krænket hans ære og privatlivets fred ved at have delt mailen.

Bojesen havde stillet krav om at få erstatning på 200.000 kroner. Desuden ville han gøre Lodahl erstatningsansvarlig over for de tab, som Bojesen led på baggrund af offentliggørelsen.

Men byretten afviser, at Bojesen har godtgjort, at Lodahl har handlet på en sådan måde, at han har krænket Bojesens ret til privatlivets fred, eller at Lodahl har foretaget handlinger, der er egnet til at krænke Bojesens ære.

Mailen om brysterne blev bragt i Ekstra Bladet 14. april 2022. Den stammer fra november 2015 og blev skrevet til Peter Lodahl.

/ritzau/