Slagteriansatte i Herning skal corona-lyntestes: Giver svar inden for 15 minutter

Danish Crown-medarbejderne skal testes systematisk for at undgå corona-smitte på Herning-slagteriet

26. oktober 2020, 14.02

Kurt Høj, tillidsmand på slagteriet, fortæller, at der nu kommer en lyntest for at tjekke, at de ansatte ikke har corona-smitte. Foto: Henrik Ole Jensen

SLAGTERI Corona-smittetallene er steget kraftigt den seneste måned, og Danish Crown iværksætter nu et testprogram, hvor medarbejderne bliver testet systematisk.

Målet er at holde covid-19 ude af koncernens fabrikker og slagterier for på den måde at sikre medarbejderne bedst muligt mod smitte.

- Modsat mange andre er det ikke en mulighed for over 6000 af vores ansatte i Danmark at arbejde hjemmefra. Danish Crown er en international virksomhed, der beskæftiger omkring 80 forskellige nationaliteter og har medarbejdere, der kommer fra hele Europa. Derfor kræver det en ekstra indsats at sikre vores medarbejdere mod smitte, når de går på arbejde. Vi har desværre oplevet, hvor hurtigt det kan gå i løbet af få dage, hvis smitten får lov til at sprede sig. Derfor har vi gennem flere måneder arbejdet målrettet på at få en teststrategi og et testprogram på plads, lyder det i en pressemeddelelse fra Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Må vente udenfor på svar...