Fælles front for historien: Lægger ud med foredrag om hemmelige steder

Historisk Forening og Museum Midtjylland indgår samarbejde for at få historien ud til endnu flere

Udgivet:11. januar 2023, 17.15

Læsetid:2 minutter

Forfatter og fotograf Marie-Louise Høstbo fortæller i morgen, torsdag, om »hemmelige steder« i Herning og Midtjylland. Foto: Pr-foto

8 måneder siden

HERNING Historisk Forening for Herning Kommune, Museumsforeningen for Museum Midtjylland, Herning og Museum Midtjylland har indledt et nyt samarbejde for at få historien ud til endnu flere Herning borgere.

Historie spiller en stor rolle i vores samfund og er med til at skabe identitet og fællesskab. Med samarbejdet vil de tre aktører styrke og fremme arbejdet og interessen for historiske og kulturhistoriske emner.

- På Museum Midtjylland kigger vi os hele tiden om efter nye samarbejdspartnere, så vi kan gøre kulturhistorien vedkommende og relevant for endnu flere mennesker. Historisk Forening for Herning Kommune, Museumsforeningen for Museum Midtjylland, Herning og Museum Midtjylland har medlemmer og besøgende med overlappende interesser, så det er oplagt, at vi arbejder sammen om at gøre det endnu bedre der, hvor der er relevante netværk og interessefællesskaber, siger Kristine Holm-Jensen, direktør for Museum Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet består i første omgang i at give medlemmerne af de respektive foreninger mulighed for at få glæde af hinandens arrangementer.

Altid godt med samarbejde

På længere sigt er ønsket sammen at udvikle arrangementer, så alle kræfter bliver sat ind for at skabe gode og spændende arrangementer og udvikle formidling om historie i Midtjylland, for alle der interesserer sig for historie i Herning og omegn.

- Det er altid godt med samarbejde og helt oplagt for os i Historisk Forening for Herning Kommune, da vi på den måde kan få glæde og gavn af hinandens kompetencer. Alle tre aktører har et fælles ønske om at udbrede viden om vores historie og derved lære nyt om hvem og hvad, der har gjort os til dem vi er, siger Karen Odgaard, formand for Historisk Forening for Herning Kommune.

Hemmelige steder

Det første fælles arrangement finder sted i morgen, torsdag, i Historiens Hus i Museumsgade, hvor arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo fortæller om »hemmelige steder« i Herning og Midtjylland.

Marie-Louise Høstbo tager publikum med på en arkitektonisk opdagelsesrejse gennem bygningsværker i det midtjyske - fra Ebeltoft i øst til Vemb i vest og fra Skive i nord til Askov i syd.

Hun udgav i 2021 bogen »Hemmelige steder - Arkitektens guide til særlige bygningsværker i det midtjyske« med særlige detaljer og oversete historier, der ligger gemt i bygninger af høj arkitektonisk værdi på turen gennem Jylland med udgangspunkt i de modige værker, der findes i og omkring Herning.

Forfatter og fotograf Marie-Louise Høstbo er arkitekt MAA. Hun har gennem mange år beskæftiget sig som design- og arkitekturspecialist. Høstbo arbejder med formidling af dansk design og arkitektur i ord og billeder og arbejder til daglig som creative design director hos møbelvirksomheden Fritz Hansen.